Inför Örebro – Luleå 21/7

Inför Örebro – Luleå 21/7

Vi fick vänta en evighet på den första matchen för säsongen, men så imorgon får vi äntligen se Örebro spela hemmamatch igen, och denna gång i Behrn Arena. Matchen mot Luleå i lördags var aningen ologisk i den mån att Örebro var ganska dominanta, men blev verkligen hårt straffade för sina misstag. Luleås spets visade verkligen att de är farliga om man ger dem chansen.

Örebro fortsatte dock mala på och stackars Johan Harju fick lämna isen med en Corsi på -16 (+3/-19). Nu gjorde han mål i powerplay så han kanske är helt besviken ändå över sin insats ändå, men i spelet fem-mot-fem hade han och hans kedjekamrater stora problem med motståndet. Örebro hade tre formationer som fick dela på speltiden hyfsat jämnt och alla tre gjorde en bra insats. Den sista formationen matchades lite sparsamt och fick dessutom dela tid med extraspelarna som var med upp.

Det jag vill se imorgon är ett klart bättre boxplay som är långt ifrån lika passivt och minimering av egna misstag, och därmed mindre tid i boxplay. För offensivt gjorde Örebro väldigt mycket rätt senast. Kedjan med Andersson, Hudacek och Weinstock var väldigt jobbiga för motståndarna och desamma kan man säga om Manninen, Sallinen och Wandell. De kompletterar varandra på ett riktigt bra sätt. När dessutom tredjekedjan med bröderna Spink och Viksten också får det att stämma då har Örebro tre jämna formationer.

Frågan är då om nya storbacken Victor Bartley kommer att vara spelklar imorgon? Papper är inskickade och det kommer bli en kamp mot klockan. Örebro sitter på sex spelklara backar inklusive junioren Arvid Aronsson. Nu tror jag säkert Lukas Pilö eller annan junior från J20 gärna hjälper till, men det är nog mest troligt att Örebro kommer till spel med just sex backar.

Jag hoppas innerligen att Behrn Arena bara exploderar av glädje och andra hockeykänslor. Helvete vad vi alla sett fram emot detta. Det ska bli något så sjukt roligt att se hockey live igen (en match av betydelse då menar jag)! Jag är fullt medveten om att ÖSK spelar en ganska viktig match samtidigt och att Örebrotravet håller låda hela kvällen, men går det verkligen upp mot en hemmapremiär i en kokande bunker? Jag skulle inte tro det.

Jag tror Örebropubliken om något kommer visa att hockeyintresset i Örebro lever och frodas trots alla tråkigheter som varit och alla bottentips. Det spelar ingen roll vad andra tycker om vårat lag. Det är vårat lag och vi ska stötta dem ”ända in i kaklet”.

För det är vi som är Örebro! Nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *