Försäsongen summerad a la Corsi

Försäsongen summerad a la Corsi

Gillar man hockey, siffror och statistik är nog Corsi bara början på en härlig hög med procenttal och standardavvikelser, men ibland ska man kanske inte göra det värre än nödvändigt. Corsi i sig har blivit något av ett standardvärde för att visa på ett lags insats i siffror som är lite mer rättvist än plusminus eller bara totalt antal skott.

Vi har följt Örebros insatser under försäsongen väldigt nära inpå och inte bara räknat på lagets insats utan även de individuella spelarnas insatser. Den mesta av äran ska givetvis gå till PB_90 som lagt ner det stora hästjobbet för att ta fram siffrorna som vi alla sedan kan ta del av. Det slutade på fyra vinster och fyra förluster på åtta matcher för Örebro. Tre av segrarna kom i Köln Cup, vilket gav Örebro en rätt schysst buckla att ta med hem och placera i troféskåpet.

Utan några fler förhalningar kommer här nedan Örebro hockeys insats i siffror sammanställt av PB_90 själv.

Lagets insats

Örebro har på dom åtta matcherna man spelat en corsi på 50%. Så med andra ord varken bu eller bä.

Backarna

Jag tycker egentligen att alla backar har skött sig rätt bra sett över hela försäsongen. Aronsson har verkligen spelat upp sig på slutet och jag förstår att ÖHK vill ge honom ett par matcher till. Arnesson är väl den som sticker ut här och det är inte direkt en skräll att man matade på honom 26 minuter istid i första matchen mot Luleå.

Forwards

Manninen, Wandell och Sallinen i topp. Lite kul att se att Jellvert och Mastomäki hakar på i topp där, men känslan är att det inte kommer att vara så över tid vilket vi får se vartefter säsongen lider.

Kommentarer

Vissa spelare har stått över riktiga plumpmatcher och får därför något dopade resultat. Bjerselius var t.ex. endast med i plumpmatchen mot Djurgården så statistiken på honom känns verkligen irrelevant.

Avgränsningar

Kvalitén på sändningarna har varit rätt så dålig, men överlag kan vi känna oss tillfreds med den statistik vi har. Allt eftersom säsongen fortskrider så kommer sannolikheten för fel att minimeras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *