Inför Örebro – Malmö 16/11: Supportermatchen

Inför Örebro – Malmö 16/11: Supportermatchen

Torsk senast mot Frölunda, men det var inget direkt bottennapp från Örebro utan snarare en fråga om bristande effektivitet som till slut ledde till att man inte kunde få med sig några poäng hem. Nu väntar istället Malmö som haft det tungt under inledningen av säsongen. De slog Oskarshamn senast, men det var inte en match som något av lagen kommer att skriva hem till föräldrarna om.

Det största idag sker dock inte på isen för idag är en speciell dag. Supporterföreningen 14-3 firar nämligen 10 år. Man har haft tårta på Watt och det kommer att fortsätta med uppvärmning inför matchen som börjar 18.00. Innan pucksläpp kommer det också att vara en liten ceremoni föreningen till är. Det slutar inte där dock utan efter matchen är det Jubileumsfest i Ricoh Lounge med ”underhållning, mingel med representanter från Örebro Hockey och allt som hör till en grym jubileumsfest!”

Om ni inte redan hört det en massa gånger så kommer namnet kommer från en seger mot Grums 1988 där man vann med hela 14-3. Det resultatet fastnade som en ramsa som supportrar fortsatte att använda under en tid.

Om vi ska gå över till att prata om själva matchen är det stora frågetecknet Rasmus Rissanens skada. Han spelade bara runt åtta minuter mot Frölunda och tränade inte igår. Det ska inte vara någon allvarlig skada enligt klubben, men det skulle vara ett kännbart tapp för Örebro. Rissanen har varit inne på flest mål framåt av alla i hela SHL och han har bäst plus-minus av alla spelare.

I hans frånvaro kommer troligen Alfred Barklund få chansen, men tyvärr går han nog inte in direkt på hans plats utan man kommer säkert att spela Stefan Warg mer och ge Barklund mer skyddade minuter. Jag kan tycka man borde göra tvärtom, men vi får väl vänta och se. Warg har varit extraback ett tag och han har spelat bara 13 minuter i snitt de senaste matcherna, varav ungefär 2 minuter varit i boxplay. Vill man träffa Warg kan man göra det i souvenirbutiken efter matchen.

Malmö saknar förstemålvakten Oscar Alsenfelt som skurit sig på en brödkniv och behöver vila fingret. Alsenfelt som är en av SHL:s bästa målvakter, eller var i alla fall, har mer än en gång rånat Örebro på mål. I övrigt verkar det som att de kommer till spel med samma lag som senast mot Oskarshamn.

Malmö har en vass förstakedja att se upp med Fredrik Händemark, Lars Bryggman och Frederik Storm.

Matchen börjar som sagt 18.00, men i och med att det är supportermatch och högst troligen utsålt innan matchstart är det nog bra att försöka vara på plats i god tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *