Inför Örebro – Malmö 6/10

Inför Örebro – Malmö 6/10

Det var en vecka sedan sist, men nu är det äntligen dags igen. Jag vet inte hur de tänkte med matchschemat här i inledningen, men det har varit skralt med matcher sedan SHL-säsongen 2018/19 faktiskt började. I eftermiddagens match står gästande Malmö för motståndet och det finns alla förutsättningar för en fysisk tillställning med mycket tacklingar och jagande av backar.

Malmö har inlett starkt och man kan nog tacka en storspelande Cristopher Nihlstorp för både en och två poäng. Malmö har alla tecken på ett laddat lag som överpresterat hittills och frågan är när trendbrottet ska komma. Jag skulle tro att Örebro som inte spelat match på en vecka är taggade till tusen och gärna står för det brottet. Magsjukan bör vara ute ur laget nu och den enda som saknades på gårdagens träning var Shane Harper som dras med en lättare förkylning, men han kan fortfarande vara aktuell till matchstart.

Sundblad håller stenhårt fast vid sitt målvaktsschema och det Eero Kilpeläinens tur att stå. I övrigt lär vi inte se några större omkastningar i laget då Rodrigo Abols och Christhopher Mastomäki fortfarande har en bit kvar till matchspel.

Vi kikade tidigare på hur Örebro presterat hittills i siffror och kunde konstatera att det fanns en solid förstalina och några bra till, men bakom dem blev det tunt. Malmö ser klart trubbigare ut där. Konstatin Komarek står ut som den klart bäst presterande spelare, men efter honom finns det drygt sex till åtta spelare som ligger runt en nivå för en andra-tredjelina i SHL. De har med andra ord en bra bredd, men saknar riktig spets. Samma sak kan man säga om backarna som alla levererar på en nivå av andra-tredje backpar.

Örebro känns med andra ord spetsigare i båda ändar och har klart övertag på backsidan vågar jag påstå, men Malmös bredd bland forwards är stark. Nu finns det risk för att Malmö bara kommer till spel med fem ordinarie backar, men har lånat in Albin Johansson och William Kaijser från Arboga för att täcka upp i värsta fall.

Målsnålt är nog att räkna med om Malmö kan hålla ihop defensiven, varje kasse kommer sannolikt ha stor betydelse. Vi kanske kan hoppas på straffar och får se trion Palushaj, Weinstock och Björk leverera saliverande delikatesser igen om inget annat.

Matchen börjar 15.15 och avnjuts så klart bäst i Behrn Arena. Annars är det Cmore Live 2 som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *