Torsk mot Malmö

Torsk mot Malmö

Vad ska man säga efter 1-5 i baken mot Malmö? Siffrorna speglar inte matchen i alla fall. Malmö var bättre andra halvan av första perioden och delar av andra perioden, men resten var Örebro. Framförallt sista perioden var väldigt mycket Örebro, men det resulterade inte i några mål. Den enda som lyckades överlista Oscar Alsenfelt var Viktor Lodin tidigt i första perioden.

Malmö hade flera ordinarie backar borta och lånade in Albin Johansson och William Kaijser från Arboga, men det märktes inte överdrivet mycket under matchen. Malmö låg i skottlinjen och såg till att Örebro inte fick chans att avsluta nära Alsenfelt. Örebro sköt en väldans massa under matchen, men det gäller att få pucken på mål och sedan i mål. Det kan man lugnt säga att Örebro hade förtvivlat svårt för idag.

Malmö å andra sidan gjorde mål på sina chanser samtidigt som Eero Kilpeläinen i Örebros mål var ganska generös mot dem. Tyvärr måste jag säga att han igen inte gör någon större insats i målet. Nu är det svårt när det står en massa killar i vägen, men han måste vara bättre än såhär om Örebro ska kunna vinna. När han är som bäst är han lysande, men så är han som han var idag ibland.

Om det inte vore för att målen aldrig kom skulle man nästan kunna säga att Örebro gör en bra match, men när man inte lyckas göra mål trots alla skott då är det svårt att vara helt nöjd.

Samtidigt om man ska se detta på lång sikt har jag större förtroende för det spel Örebro presterar än det Malmö gör. Örebro genererar chanser och skapar mycket medan Malmö lever just nu på en hög effektivitet och två väldigt heta målvakter. Det kan hålla, men chanserna är större att det kommer att brista med tiden.

Sur förlust, men det kommer nya matcher som kommer att sluta lyckligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *