Inför Örebro – Ocelari Trinec

Inför Örebro – Ocelari Trinec

Örebro Hockey stod inte för någon vidare insats i gårdagens förlust mot Pelicans. Laget kändes långsamt och osynkroniserat många gånger. Två av spelarna från förstakedjan saknades tillsammans med en ledande back. Det och bara en match i ryggen gjorde att det inte var upplagt för någon braksuccé heller. Laguppställningen ser ut som att den kommer att bli den samma i kvällens match och det kan jag ändå tycka är rimligt. Att kasta om i kedjorna nu när spelarna behöver en chans att spela ihop sig känns mindre bra. Bobbo verkar inte bli avstängd heller, men vi får se om han är med.

Ocelari Trinec är ett ganska bra tjeckiskt lag som spelar med hyfsad fart. Det kommer att bli en bra värdemätare för Örebro. Deras förstakedja är riktigt vass, men bakom den är det kanske inte lika imponerande. Örebro-bekantingen Jakub Petruzalek spelar numera i klubben och verkar fått en nytändning efter att ha haft långa skadebekymmer efter tiden i Örebro. NA publicerade nyligen en intervju med honom som visar en ödmjuk och självkritisk spelare. Kuriosa annars är att de har en polsk spelare i truppen: Aron Chimielewski. Inte för att han är ett stort hot, men kul med en lite udda nationalitet inom ishockeyn.

Ocelari Trinec slog Poprad med hela 6-1 under gårdagen och verkar ha hittat sitt spel. Något Örebro fortfarande letar efter. Även om nu laget skulle förlora ikväll så behöver inte det vara hela världen bara man kan se tendenser av att det går framåt. Det är fortfarande långt till säsongspremiären när allt ska vara på plats, men det vore som sagt skönt att se att vi får ihop ett lagspel och inte bara behöver lita till individuella prestationer för att vinna.

Laguppställningen från förra matchen (och troligen denna):

Daniel Viksten – Gustaf Franzén –Kalle Jellvert
Viktor Ekbom – Gustav Backström

Greg Squires – Tom Wandell – Joel Mustonen
Bobbo Petersson – Petr Zamorsky

Marcus Weinstock – Michael Haga – Libor Hudacek
Alexander Hellström – Dominique Heinrich

Kalle Olsson – Siim Liivik – Johan Wiklander
Peter Andersson – William Lindgren

Glenn Gustafsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *