Ny förlust i Tatra Cup, men det tar sig lite

Ny förlust i Tatra Cup, men det tar sig lite

Örebro började lovande i matchen mot Ocelari Trinec och verkade vara det lag som hade bäst tempo. Det hjälpte dock inte när det kom till att göra mål. Örebro skapade en del chanser och brände ett väldigt fint läge i överläge fem mot tre. Motståndarna höll tätt dock. De utvisningar som kom var till det mesta till Örebros fördel också. Det kändes helt OK så långt. Inte lysande, men bättre än dagen innan.

I andra perioden blev det dock ett gäng utvisningar igen, tagna av Örebro vill säga. Tre utvisningar i tät följd ledde till att man fick spela tre mot fem, men de klarade av att reda ut den situationen. Istället skulle ledningsmålet komma på en kontring där pucken blev liggande på mållinjen och Örebro misslyckades med att rensa bort den i tid.

Jag kan tyvärr inte säga så mycket om den tredje perioden eftersom Internet ut från arenan slutade att fungera. Örebro skulle dock få chansen att kvittera med några minuter kvar och tog ut målvakten i ett försök att göra så, men det straffade sig med mål i öppen kasse istället.

Överlag verkar Örebro gjort en bättre insats idag och det var väl det jag efterfrågade främst. Dock verkade motståndet också sämre, men det må vara. Örebro lyckades få till en del passningsspel och skapade fler chanser. Hudacek gjorde en godkänd insats i målet och det ska bli spännande att se om han verkligen är så given etta som man man på förhand trodde.

Powerplay kändes bättre, men de mötte också en betydligt mer passiv box idag. Pelicans stressade hårt och gjorde det svårt för Örebro. Dagens motståndare hade en mer avvaktande stil, men den verkade å andra fungera den med. Örebro fick inte till så många skott på mål, vilket var ett riktigt krampaktigt problem under hela förra säsongen och något de försökt hitta en lösning på.

Värt att notera är att Daniel Viksten utgick i denna match på grund av känningar igen. En hel producerande kedja satt alltså och tittade på. Glenn Gustafsson gick in på Vikstens plats och fick lite speltid. Juniorbacken William Lindgren har gjort en fullt godkänd insats i två matcher nu. Inte felfri, men inte heller gjort bort sig nämnvärt. Bäst under dessa två matcher har nog Viktor Ekbom varit.

Det som annars var fint med matchen var hur bröderna Hudacek mottogs på hemmaplan av fansen. Det värmde lite i hjärtat att se.

Örebro Hockey kommer att lägga upp ett klipp med highlights från matchen på sin hemsida. Håll utkik efter det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *