Inför Örebro – Poprad (uppdaterad)

Inför Örebro – Poprad (uppdaterad)

Örebro stod för en bättre insats igår mot Olecari Trinec än i första matchen mot Lahti Pelicans. Tyvärr lyckades man fortfarande inte få in pucken i mål trots hyfsade chanser. Julius Hudacek visade hemmapubliken varför han är så älskad av fansen i Örebro med riktigt bra spel i kassen. Det kommer bli en intressant duell mellan honom och Axel Brage som också inlett bra.

Poprad som står för motståndet till kvällen har haft det tyngre än Örebro och blivit överkörda av både Trinec och Pelicans. Förloraren ikväll blir jumbo i Tatra Cup, medan segraren i den andra matchen mellan Pelicans och Trinec kommer att vinna turneringen. Min förhoppning är att Örebro ska kunna bygga vidare på spelet från igår och lyckas få in några puckar och därmed undvika att komma sist.

Poprad är till synes det sämsta laget i turneringen och det borde innebära ett bra läge för laget att få igång målskyttet, men man ska givetvis inte ta ut något i förskott. Daniel Vikstens vara eller inte vara i laguppställning är fortsatt osäker. Övriga skadade kommer inte att delta i matchen vad jag vet.  Det innebär troligen att Glenn Gustafsson får chansen igen tillsammans med Gustaf Franzén och Kalle Jellvert. En ren ungdomskedja. Det känns bra att kunna skriva det.

Jag förväntar mig inga förändringar i övrigt om ingen skada uppstått. Det borde vara Brages tur att vakta kassen, men vi får invänta besked från Örebro Hockey.

Uppdatering: Enligt NA kommer Oscar Fröberg få chansen ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *