Inför Örebro – Rögle 18/1

Inför Örebro – Rögle 18/1

Att Örebro skulle vinna sex raka är väl för mycket att begära, men visst vore det kul. Rögle har en svajig form där framförallt det defensiva spelet föll ihop mot Luleå senast. De har annars producerat rätt OK och jag skulle väl tro att de kommer att försöka hålla tätt bakåt denna match efter hur det såg ut mot just Luleå.

Örebro får tillbaka Aaron Irving och kastar om i backlinjen som ett resultat av det. Irving går in bredvid Gustav Backström, som spelat riktigt bra på sistone, och Stefan Warg hamnar igen bredvid Jonathan Andersson. Det har inte varit ett lyckat backpar tidigare. Lukas Pilö och Kristian Näkyvä fortsätter. De två verkar fungera rätt OK ändå.

Rögle fick tillbaka två spelare senast, men under matchen utgick istället Daniel Zaar efter en rejäl tackling av Oscar Engsund. Han ska vara med upp till Örebro, men om han spelar är inte helt klart. Det verkar dock som att han klarat sig bra från tacklingen.

Örebro behöver se upp med Rögles powerplay som varit supergiftigt på sistone. Örebro har jobbat med att inte dra på sig så mycket utvisningar och jag kan tycka att de utvisningar som ändå blev mot Leksand var aningen ”märkliga”. Jag hoppas de ändå fortsätter på detta vis och håller nere antalet utvisningar då det varit en stor akilleshäl för laget.

Samtidigt har Örebros powerplay hackat under en längre tid. Nu är Rögle allt annat än dåliga i boxplay, men nog hade det varit skönt att se lite mer utdelning i den spelformen.

Rögle brukar komma ut med bra tempo direkt så Örebro kan inte göra som mot Leksand och halvsova sig genom första halva perioden. Det kommer att kosta om de gör det igen.

Matchen börjar 15.15 och sänds på Cmore Live 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *