Örebro förnedrade

Örebro förnedrade

Jag ser ingen anledning att linda in något. Rögle körde över ett blekt Örebro. De vann fullt rättvist efter att ha varit klart bättre i åtminstone två hela perioder. Från halva första perioden till mitten av tredje var de klart bättre. Klart bättre än ett oinspirerat Örebro.

Den första perioden började annars hyfsat bra för Örebro och de två lagen spelade jämnt, kände på varandra och utbytte chanser. Kanske någon mer för Örebro, men det kvittar eftersom Rögle sedan bestämde sig för att ta kontroll över spelet och göra lite som de ville.

Rögle gör 1-0 i slutet på första perioden när Örebrobacken misslyckas kapitalt med att få bort klubban sin spelare. Just då läste man kanske inte ut så mycket av det, men det skulle visa sig vara ett tydligt tecken på vad som skulle komma. En överkörning.

Rögle var snabbare och starkare än Örebro idag. Att skylla på att man var nedtränade eller liknande känns inte riktigt OK. Rögle kom hit och åker helt rättvist hem med alla tre poängen. Örebro var inte nära.

Niklas Eriksson gjorde helt rätt som tog ut målvakten i ett väldigt tidigt skede för att ge Örebro chansen att jaga ikapp. I det läget stod det 4-1 efter att Ludvig Rensfeldt gjort mål kort efter att Rögle gjort sitt fjärde mål i början på tredje. Snygg pass av Viktor Lodin.

Örebro skulle reducera till 4-2 genom Shane Harper, men det var faktiskt i spel fem mot fem. Örebro fortsatte att försöka komma ikapp med Furch i båset, men istället skulle Rögle lyckas göra 5-2 i tom kasse.

Det var väldigt många idag som inte alls var nära sin normala nivå så jag väljer att inte namnge någon direkt. Det blir en för lång lista med namn helt enkelt. Rögle studsar tillbaka ordentligt efter storförlusten mot Luleå, men Örebro borde fundera på vad som verkligen hände där ute på isen.

Nu väntar Luleå hemma på torsdag och Robin Kovacs skulle kunna göra debut. Vi får se hur de väljer att göra. Han lär knappast göra laget sämre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *