Inför Örebro – Rögle

Inför Örebro – Rögle

Det var en tung förlust för Örebro mot Färjestad i premiären. Laget stod upp bra så gott som 60 minuter, men föll på målsnöret efter att Hellström råkat slå en snöplig puck över sargen med bara minute kvar. Rögle å sin sida mötte ett Växjö med guldambitioner och fick se sig besegrade med 5-3. Laget hade 3-3 inför tredje perioden, men där växlade Växjö upp och vann perioden med 2-0 och skotten med 15-7 i sista.

Jag tror nog båda lagen kommer med stark revanschlusta och vi kommer förhoppningsvis se två riktigt laddade lag på isen ikväll. Örebro får äntligen chansen att visa upp sig inför hemmapubliken. Det är faktiskt första matchen i Behrn Arena sedan det tragiska uttåget mot HV71 i play-in under förra säsongen. Jag kan bara gissa att det enda som kommer vara mer taggat än lagen på isen är publiken.

I Örebro är Johan Motin tillbaka i laget enligt NA, men Petr Zamorsky är fortsatt avstängd efter sin slashing i skrevet på en HV-spelare förra säsongen. Han är tillgänglig nästa match. Martin Johansson tar det fortsatt lugnt med sin träning och kommer inte att spela, och Joakim Andersson är fortfarande långt, långt ifrån match.

I Rögle kommer Oscar Dansk att ta platsen mellan stolparna. Dansk hade några riktigt bra insatser mot Örebro under förra säsongen. Det återstår att se om han kan upprepa det. Rögle saknar fortfarande stjärnvärvningen Matt Fraser som lider av ett svullet knä. Även spelarna Timothy Liljegren och Viktor Lindgren saknas till matchen. Alla tre förväntas vara borta minst några veckor.

Viktigt att notera från Rögles match mot Växjö var att samtliga tre mål kom på kontringar. Det gäller att Örebro ligger rätt och inte släpper till för om det är något de är duktiga på är det just kontringsspelet. I och med att det är hemmaplan kan vi säkert förvänta oss att Örebro kommer vilja styra spelet och Rögle kommer lita ännu mer på sitt defensiva spel och duktiga kontringsspelare.

Glöm inte heller bort att ni kan möta upp andra ÖHK-fans på Strömpis 14.30 för att sedan vandra till Behrn Arena när det börjar närma sig nedsläpp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *