Forsmark sänkte Färjestad J20

Forsmark sänkte Färjestad J20

Örebro Hockey stod för något av säsongens värvning på juniorsidan när man lyckades locka hit Filip Forsmark från Frölunda. Forsmark är en talang utöver det vanliga och det visade han om något mot Färjestad J20 under gårdagen. Han gjorde själv 1-0 och 2-1, båda gångerna serverad av Ludvig Carlsson som fick spela med A-laget under försäsongen.

Örebro var det starkare laget i matchen, men Färjestad skulle hålla jämna steg tack vare ett grymt effektivt powerplay där Henrik Neubauer kunde kvittera två gånger om i matchen. Örebro skulle dock resa sig snabbt båda gångerna och efter 2-2 var ett faktum skulle Edvin Ekström peta in 3-2 bakom en svettig Andreas Kåberg i Färjestadskassen minuterna senare.

Efter det kunde Örebro spela av matchen i tredje perioden. Om de hade fortsatt på samma sätt som i de två första hade nog skotten blivit mer överhängande än bara 31-22 till hemmalaget. Det var Färjestad som jagade, men de drog på sig två utvisningar i sista perioden, medan Örebro höll sig på rätt sida om lagen, och därmed skulle resultatet stå sig matchen ut.

I och med det klättrar laget upp till fjärde plats i serien efter fyra matcher, precis bakom Rögle som man åker ned till Skåne och möter på lördag. NA fick chansen att växla några ord med Forsmark efter matchen. Den intervjun hittar ni här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *