Inför Örebro – Skellefteå

Inför Örebro – Skellefteå

Både Örebro och Skellefteå har nyligen gjort klart med spelare från KHL-klubben Medvescak Zagreb. Örebro tog in Lucas Lessio medan Skellefteå värvade Mark Katic. Då Skellefteå nyligen valde att gå skilda vägar med Kyle Cumiskey hade de en lucka som de hoppas att Katic ska kunna fylla. De är på pappret liknande spelare, men i prestationsväg skiljer det kanske något.

Ingen av spelarna kommer dock att spela i matchen lagen emellan utan det blir att förlita sig på de spelare man redan har. Örebro är dock lyckligt lottade i den mån att hela tre spelare är friska nog att spela igen: Johan Adolfsson efter sin lårskada, Greg Squires efter sin hjärnskakning och Alexander Hellström efter sin smäll mot huvudet.

Skellefteå å deras sida verkar få tillbaka Niclas Burström medan veteranen Fredrik Lindgren är fortfarande osäker.

Skellefteå kommer från ett dubbelmöte med Malmö där lagen tog varsin seger. Innan dess hade Skellefteå en riktigt bra trend med mestadels segrar. De har klättrat bra i tabellen och ligger bra till för en direktplats till slutspelet. Örebro har också en bra trend med fyra segrar på fem matcher innan uppehållet och har börjat knappa in på lagen på play-in-plats.

Örebro har tidigare kunnat spela ganska bra mot Skellefteå och nu när det dessutom är hemmaplan kan hoppas på en bra match. Örebro vann också den senaste matchen lagen emellan. Även den spelades i Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *