Brage bärgade en poäng till Örebro

Brage bärgade en poäng till Örebro

Det är kanske lite orättvist att ge Axel Brage hela äran till poängen, men nog var han utan tvekan Örebros bästa spelare ikväll. Första perioden kändes hyfsat jämn spelmässigt, men Skellefteå hade ett klart övertag i avslut ändå. De lyckades få iväg pucken mot och på mål betydligt bättre än vad Örebro mäktade med.

Örebro tog dock ledningen genom Kalle Olsson efter att en Skellefteåback stod för en riktigt korkat försök till brytning på en lyftning från Johan Wiklander. Att veva med klubban högt upp i luften och försöka slå bort pucken ledde bara till att Olsson fick bättre kontroll på pucken i slutändan och kunde pricka in 1-0 till Örebro.

Med det spel som var i första perioden kändes det som det absolut fanns en chans för Örebro att kunna knipa minst en poäng, men när den andra perioden sparkade igång verkade spelarna i hemmalaget ha glömt bort allt de lärt sig om hur man spelar hockey. Det var några riktigt horribla minuter som publiken utsattes för och när Wiklander sedan lyckas veva sin klubba i ansiktet på motståndarbacken när han jagar pucken in i offensiv zon blev det än jobbigare för Örebro.

Fyra minuter boxplay som straffade sig mer eller mindre omgående. Som tur var blev det inte mer än ett mål och även om Skellefteå tryckte på för fler mål så höll Örebro och Brage tätt bakåt. Han stoppade frilägen, backskott, närskott och allt annat Skellefteå försökte med. Örebro hade några ströchanser, men lyckades inte förvalta dessa när de dök upp.

Matchen gick till förlängning. Skellefteå hade en puck i nät ett par sekunder efter slutsignalen tjöt, men domarna kunde fatta rätt beslut ganska enkelt där. I spelet tre mot tre var det som det brukar: det svänger fram och tillbaka och målvakterna ställs på sin spets. Jag vet inte om Skellefteås dito behövde göra så mycket, men Brage visade att hans maxkapacitet är hög.

Tyvärr skulle Skellefteå till slut avgöra med ett välplacerat avslut från Sebastian Aho. Det kändes inte helt orättvist.

Örebro gör ingen av sina bättre matcher på sistone, men tar ändå en poäng mot Skellefteå. Det måste ändå vara godkänt i slutändan. Härnäst väntar ett Luleå som spelar helt utan självförtroende just nu. En seger där skulle innebära ett stort kliv närmare en play-in-plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *