Inför Örebro – Skellefteå

Inför Örebro – Skellefteå

Uppehållet kom lägligt för Örebro Hockey som radade upp förluster mot slutet. Spelet såg ut att vända i returmötet mot Mora, men sedan kom ett nytt bottennapp mot Karlskrona. Det sägs att spelare önskat lätta på träningsdosen för att få spelet att lossna, men såsom de sagt att upplägget är ser jag inte det hända riktigt. Säsongen är lång och de ska orka köra på hela vägen. De senaste matcherna har det också studsat emot Örebro. Om de lyckas komma upp i normal nivå ska nog poängen börja ramla in igen.

Skellefteå inledde säsongen aningen skakigt, men har lyckats vända på det och deras tre landslagsspelare Joakim Lindström, Oskar Möller och Pär Lindholm var nog Sveriges bästa spelare under hela Karjala Cup. En turnering där Sverige slutade trea för övrigt och Finland gick igenom obesegrade. Örebros Sakari Manninen och Eero Kilpeläinen gjorde båda fina insatser i Lejonen.

Skellefteå verkar likt Örebro vara ganska fria från eventuella skador. I Örebro är det främst Daine Todd alla går och väntar på ska bli hel igen, men det verkar dröja ett tag till tyvärr. Joakim Andersson hade ett lyckat landslagsäventyr och det kanske börjar bli aktuellt att matcha honom mer och mer snart. Det verkar lite som att han kan få chansen i blågult igen. Bara en match gör det svårt att utvärdera honom och han verkar fortfarande ha en chans till OS-truppen.

Enligt NA kommer Axel Brage ta platsen mellan stolparna imorgon. Kilpeläinen spelade igår mot Kanada och Örebro har tre matcher denna vecka. Det verkar rimligt att Brage börjar hemma i första matchen. Han har dessutom gjort bra insatser mot Skellefteå tidigare.

Jag tror Örebropubliken suktar efter en ny seger och ett Skellefteå i god form blir en ordentlig utmaning.

Pucken släpps imorgon 19.00. För de som inte kan gå av någon anledning sänds matchen på Cmore Live.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *