Inför Örebro – Växjö: 2/3: Sjunde raka hemma?

Inför Örebro – Växjö: 2/3: Sjunde raka hemma?

Även om sviten av raka segrar bröts senast mot Frölunda där man i sjätte matchen fick se sig besegrad med 4-1 lever fortfarande hemmaraden med sex raka segrar. Nu väntar Växjö som stärkt upp laget med Kris Versteeg. Innan dess var man ett lag som spelade med en snuskigt tät defensiv och sedan hoppades att någon jäkla puck skulle ramla in på något sätt. Växjö må ha inlett säsongen halvdant, men de har numera etablerat sig i toppen av serien.

Örebro gjorde ingen dålig match mot Frölunda senast och 4-1 speglar kanske inte riktigt matchen. När Frölunda gjorde 2-1 på en rush efter ett misstag från Wandell i offensiv zon blev Örebro tvungna att blotta sig mer och det utnyttjade Frölunda. Hade Örebro lyckats få det målet hade det lika gärna kunna sluta med motsatta siffror. Det var en jämn och tät match där Örebro inte lyckades utnyttja de vassa chanser man faktiskt hade.

Till dagens match ser det ut som att det blir samma lag som senast. Stefan Stéen verkar gått och skadat sig, men i all ärlighet ser jag inte att någon annan än Enroth kommer starta för Örebro.

Nu lyckades ju tyvärr Mora vinna mot ett ineffektivt Färjestad igår och de möts igen idag. Låt oss hoppas att de hittat potenspillren och kan börja producera igen. Det skulle vara bra surt om Mora lyckas ta ikapp det försprång som Örebro ändå skaffat sig nu. Brynäs möter Skellefteå och Linköping möter Malmö. Låt oss hoppas att de alla torskar ordentligt idag.

Matchen börjar 15.15 och sänds på Cmore Live om man inte kan ta sig ner. Många biljetter är sålda och det lär bli fin stämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *