Ny hemmaseger, två nya poäng

Ny hemmaseger, två nya poäng

Örebro stod ännu än en gång för en fin insats med stabilt spel och relativt få misstag. Det är bra ordning på killarna. Det måste man ändå säga. Det är inte felfritt, men det är färre misstag än de man tvingar fram hos motståndarna och just nu blir man inte alltför hårt straffade av misstagen. Något som varit smärtsamt uppenbart tidigare.

Växjö är ett topplag i SHL och inför matchen hade jag nog tagit en poäng och varit nöjd under förutsättning att Malmö gjorde jobbet, och det gjorde de. Örebro var dock inte nöjda med det utan lyckades till slut ta två poäng, men frågan är kanske om de inte var värda alla tre poäng. Bortsett någon tidsperiod i andra och tredje så var Örebro det bättre laget och hade fler riktiga chanser. Växjö hade chanser de med, men Örebro vann den statistiken, igen.

Det tog tid innan någon puck hittade nät. Inte helt förvånande slutade första perioden 0-0. Tidigt i andra perioden tog Glenn Gustafsson pucken med fart från egen zon och lyckades bryta in på mål och skapa ordentlig oreda. Det slutade med att Anton Hedman nästan petade in pucken, men istället blev det en lös puck som Nick Ebert kunde plocka upp och skicka in. Det var Glenns mål dock, inget snack om det.

Något snöpligt skulle Växjö lyckas kvittera några minuter senare. Ett mål som jag nog tror många tyckte var ganska oförtjänt i det läget. Matchen skulle sedan förbli mållös även in genom förlängningen och först i straffläggningen skulle det avgöras genom Patrik Virta och Jhonas Enroth som räddade två straffar. Weinstock satte sin straff han med, men tyvärr gjorde även Växjö ett mål som kvitterade det.

Riktigt kul att så många från Lakers Lakejer var på plats! Det måste man så klart säga.

Viktor Lodin hade en riktigt bra eftermiddag med mycket puckvinster och just Joel Persson verkade han siktat in sig på och retade upp honom ganska ordentligt vid flera tillfällen. Det var helt underbart att se.

Glenn borde spelat till sig ett kontrakt i detta läge. Hans avslutning på säsongen har varit grym.

Nu är det bara fem matcher kvar, varav tre är borta. Härnäst väntar Timrå borta på tisdag. För Timrå är matchen utan större betydelse, men de försöker just nu att hitta ett bra spel att gå in i kvalserien med. Det är ingen given seger på något vis.

Tre poäng från slutspel efter matchen, men det hänger då på att Skellefteå gör jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *