Inför Örebro – Växjö

Inför Örebro – Växjö

Det har varit ett längre uppehåll där laget fått en chans att samla sig och av att döma av träningen fått det lite lugnare. En massa tester har genomförts och tränarna verkar nöjda med resultaten de fått där. Det ska innebära att träningsmängden kommer att minska, men att man fortfarande kommer att ha bra intensitet och punktmarkera viktiga moment som behöver förbättras.

Jag kan tycka att powerplay är något man borde ha nött mycket och bör fortsätta nöta. Mot ett lag som Växjö som kommer på besök idag kan ett sådant moment vara direkt avgörande. Fem mot fem har de ett väldigt starkt försvar och då Örebro har så svårt att komma in på mål kan det bli en jobbig match för hemmalaget.

Örebro har alldeles för många förluster att se tillbaka på under november månad utan att för den delen spela direkt uselt. Det känns mer som att udden saknas samtidigt som försvaret inte hållit ihop så pass bra som det krävs för att laget ska kunna vinna matcher. Samtidigt måste man nog också säga att målvaktsspelet inte heller räddat laget helt i någon match.

Örebro är bättre hemma än borta och det ska man väl tacka den fina publiken för. Ska vi slå Växjö så känns det som att ikväll är dagen att göra det. Växjö har fin form och är just nu Sveriges bästa lag. Ingen skam att förlora mot dem egentligen, men det hade varit skönt med några fler poäng på kontot innan jul.

Växjö har fyra forwards borta på JVM-spel och Janne Pesonen fortsatt borta. Man lånar in Pontus Holmberg från Västerås under två matcher för att täcka upp och det skulle väl inte förvåna om en Västeråsare skulle fälla avgörandet en sådan här match.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 4, men varför man hellre skulle sitta hemma än ta del av den härliga stämningen 14-3 bjuder på vet jag inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *