Örebro Hockey får in 10 miljoner via riktad nyemission

Örebro Hockey får in 10 miljoner via riktad nyemission

Det har pratats om möjligheter till en emission och den stora skräcken hade varit om man kopierat ÖSK Fotbolls variant med en öppen sådan, men Örebro Hockey valde inte att göra så utan den nyemission som gjordes riktades mot ett antal utvalda individer. Bland annat dem som var med och lånade ut pengar till klubben efter det jättefiasko som var den förra säsongens resultat.

Efter förra säsongen fanns det inga pengar och skulderna var massiva, men tack vare ett antal långivare kunde klubben betala av många av de mest akuta utstående skulder som fanns och skapa sig lite utrymme för att klara de dagliga kostnaderna. Dock fanns det fortfarande lån och skulder kvar efter det. Klubben backade 12 miljoner. Det är inget man trollar bort hur som helst och vissa större utgifter fick man helt dela upp.

Nu efter denna nyemission har klubben betalat tillbaka 8 miljoner. I vissa fall blir det i form av aktier, i andra fall betalar man helt enkelt tillbaka pengarna. Då nyemissionen resulterade i 10 miljoner i nytt eget kapital innebär det att två miljoner kronor åker in på kontot, men jag skulle inte förvänta mig att något av detta kommer att användas till några akutförvärv eller liknande.

Klubben har varit väldigt tydliga med att det ska finnas ett långsiktigt tänk och prioritet är att rädda elitlicensen och fortsatt spel i SHL. Örebro har en jättebillig trupp, frånsett ett par gamla, vansinniga kontrakt, och den kommer så att förbli. Inte bara i år utan även nästa år. Förändringar kommer att ske, men jag hade inte räknat med några stora nyförvärv för dyra pengar någon gång snart.

NA har publicerat en lång intervju med VD Mikael Johansson om detta som ni kan läsa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *