Inför Örebro – Växjö

Inför Örebro – Växjö

Örebro stod för ett stort spelmässigt lyft i den senaste matchen mot Skellefteå. De hade kunnat få med sig alla tre poäng om de haft lite mer flyt med puckstudsarna, men bra lag har tur och Skellefteå är ett bra lag just nu. Ikväll väntar Växjö som ligger precis ovanför Skellefteå i tabellen. Det är ett lag som verkligen kan sitt spel och sällan gör en dålig match.

Senast mötte de Djurgården och även om det var en ganska jämn match på många sätt var det ändå Växjö som gick segrande ur den matchen efter straffar. Djurgården hade förtvivlat svårt att få till några riktigt heta målchanser och även om de var ordentligt taggade i försvarsspelet så luckrade Växjö upp det snyggt ett antal gånger.

Växjö saknade Teemu Laakso, Eric Martinsson och Tumas Kiiskinen (Kiiskinen spelade) senast, men i övrigt fullt lag. De har nyligen fått förstärkning genom offensivt starke backen Nick Bailen som ansluter från Dinamo Minsk och han gör troligen debut idag mot Örebro. Jag vet inte graden av skada som håller Martinsson borta, men jag misstänker han kommer in lite som ett komplement till honom då han producerat massor med poäng i KHL.

Örebro saknar fortsatt Joakim Andersson och Kalle Olsson. Siim Liivik är ett frågetecken tills vidare. Dominque Heinrich och Gustav Backström vilade senast. Vi får se om någon av dem får chansen idag. Den senare är kanske närmast spel av de två. Det är dåligt med rykten om nya spelare som ska vara på väg in, men det pågår tydligen kontraktsförhandlingar med nuvarande trupp om det är någon tröst.

Det är inte alls otroligt att det blir en matchbild likt den mot Skellefteå där Växjö håller sig till sin spelmodell och Örebro jagar. Om Örebro gör det lika bra som senast finns det goda chanser till nya poäng ikväll. Mest av allt vill jag se Örebro gör en till bra match. Det hade fått mig att känna mig lite tryggare inför de återstående matcherna nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *