Örebro föll mot ett bättre Växjö

Örebro föll mot ett bättre Växjö

Matchen inleddes på ett bra sätt av Örebro där laget till och med lyckades ta ledningen tidigt i den första perioden genom Johan Wiklander och fortsatte hålla uppe ett bra spel första halvan av perioden. Tyvärr skulle det inte räcka utan två grova missar i försvarsspelet skulle leda till att Växjö kunde vända på resultatet till 2-1 innan perioden var slut. I båda fallen blev Örebros backar överlastade och gick bort sig.

Den andra perioden fortsatte sedan Växjö att trycka på och gå för att utöka ledningen, men Julius Hudacek i hemmakassen var tät. Han fick göra några mer eller mindre kvalificerade räddningar, men överlag var många skott i fri sikt och utan större problem för honom. Örebro ryckte upp sig något mot slutet av perioden, men fick endast till något enstaka bra avslut.

I den tredje skulle sedan utvisningarna komma alltmer för båda lagen, men bara Örebro skulle kunna komma att utnyttja det. Genom ett fint klapp-klapp-spel mellan Michael Haga och Libor Hudacek skulle kvitteringen komma. Tyvärr skulle det inte räcka då Örebro igen skulle gå bort sig mot slutet av matchen och Växjö kunde lite snöpligt göra 3-2. Örebro försökte trycka på efter det, men körde fast allt som oftast. Växjö styrde undan försöken effektivt samtidigt som Örebros försök var allt annat än genomtänkta alla gånger.

Nu är det svårt att bortse från att tre svaga insatser i försvaret kostade laget matchen, men om man ändå försöker göra det så var inte Örebros spel alltför illa. Det går utan tvekan i rätt riktning och det ser överlag mycket bättre ut än det gjort i matcherna innan mötet med Skellefteå.  Om de bara lyckas reda ut detta, det är tydligt att vissa spelare har större problem än andra, borde Örebro kunna höja sig ett snäpp till.

Det är ingen större skam att förlora mot Växjö i största allmänhet. Det är ett bra lag och ett lag som Örebro inte haft speciellt lätt för heller.

Nu väntar Malmö borta på fredagen och det är ett lag som inte känns alltför hett just nu. Förhoppningsvis kan Örebro knipa poäng där. Laget har många poäng att ta ikapp på lagen som befinner sig på play-in-plats just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *