Inför Skellefteå – Örebro

Inför Skellefteå – Örebro

Örebro stod för två bra perioder senast mot Förlunda och en riktigt dålig sådan. Tyvärr räckte det inte till några poäng, men vi fick i alla fall se vad de nya backarna går för, och det är en del. Både Gröndahl och Ebert målade och bidrog med mycket positivt ute på isen.

Under de första två perioderna hade Örebro en väl fungerande forecheck med mycket fysiskt spel och stressande av Frölundas uppspel. Synd och skam att man inte kunde hålla uppe detta även i den tredje perioden, men om man kan ta med sig de två första perioderna och göra något bra av det finns det alla chanser att man kan störa Skellefteå.

Nu väntar som sagt Skellefteå som rent av är ett ännu bättre lag än Frölunda. De har vunnit nästan oförskämt mycket på senare tid och stod för en stark vändning senast mot Färjestad där man lyckades vinna i förlängningen till slut.

Skellefteå får tillbaka sin superkedja med Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm som varit iväg på ett kort OS-äventyr samtidigt som Bud Holloway tyvärr verkar hittat formen under tiden de var borta. Jimmie Ericsson och Matt Anderson saknas som tidigare.

I Örebro är mest noterbart att Sakari Manninen är tillbaka efter sin OS-tur, det gick inte mycket bättre för Finland. Tylor Spink är också tillbaka i spel efter sin ljumskskada, men kommer inte att spela med brodern Tyson som verkar hittat formen trots sin brors frånvaro. Joakim Andersson är friskförklarad efter sin magsjuka och får nu umgås med resten av spelarna. I övrigt saknas egentligen ingen och med full trupp blir det några som får sitta.

Gustav Backström lämnas hemma efter två mindre bra insatser. Även Alexander Hellström får vila, vilket innebär att Daine Todd är åter i spel.  Marcus Weinstock som haft det lite motigt på sistone är extraforward och Gustaf Franzén får följa matchen på TV.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *