Örebro mäktade inte med Skellefteå

Örebro mäktade inte med Skellefteå

Det var en match med en aningen lustig domarnivå som genererade utvisningar åt alla håll och kanter för minsta lilla kändes det som, men inget av lagen var speciellt bra på att utnyttja det. Örebro spelade rent av powerplay 5 mot 3 i två minuter utan att egentligen vara överdrivet nära att göra mål.

Det gick långsamt och man misslyckades helt med att varken dra isär eller krympa Skellefteås box. De kontrollerade Örebros försök nästan löjligt enkelt.

Att Skellefteå vinner med 3-1 till slut efter att Daniel Viksten tröstmålat med sekunder kvar går egentligen inte att ifrågasätta. Skellefteå var bättre utan att glänsa direkt. De har spets och individer i laget med kapacitet som Örebro inte kan matcha.

Nu gjorde inte Örebro någon direkt dålig match och Eero Kilpeläinen fick lite upprättelse med många bra räddningar. Styrningen vid 2-0 svalde han kanske lite väl hårt, men det går ändå att förstå lite grann. Han ska inte lastas för denna förlust i alla fall.

Det känns som att Örebro fått upp nivån på sitt spel lite efter den mörka perioden, men inte tillräckligt för att kunna rå på de stora drakarna. Ineffektiviteten framåt är tyvärr alltför hög denna match. Powerplay har varit en akilleshäl hela säsongen och det syntes verkligen idag.

Tyvärr väntar två drakar till nu i form av Växjö och sedan Färjestad. Idag hade Örebro tur med övriga resultat. Det är bara att hoppas att den trenden håller i sig för det kommer bli svårt att ta några poäng de kommande två, och efter det väntar matcher mot Karlskrona och Mora. Inte alls roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *