Inför Frölunda – Örebro 13/2

Inför Frölunda – Örebro 13/2

Örebro spelar för Kristian Näkyvä numera. Han valde att dela med sig av det tuffa beskedet att han drabbats av testikelcancer tidigare i veckan. Klubben räknar inte med att han kommer att spela ishockey mer denna säsong. Om de fångat detta i god tid har han mycket goda förutsättningar för att ta sig igenom detta och kunna återuppta karriären i framtiden. Givetvis hoppas jag att det blir i Örebro då. Han är en fantastisk hockeyspelare och en underbar person.

Jag var ganska hård i min summering efter matchen mot Oskarshamn och med lite distans var det kanske lite väl hårt. Sett till hur spelet kom igång efter halva matchen så finns det anledning att se framåt med goda utsikter. Örebro försökte ändå göra saker första halvan också, men de körde fast och det var frustrerade att se de halvdana uppspelen på skridskorna istället för på bladet.

Att man nu möter Frölunda behöver inte vara något dåligt. Det kommer att kräva att man tar ett kliv upp, ett kliv som vi vet att de klarar av, och visar att de är ett topplag i SHL. Det tåls att sägas att Frölunda spelade inte speciellt bra mot Linköping så om Örebro står upp nu kan det nog sluta bra. Med lite tur kan det blir en riktigt trevlig match att kolla på.

Örebro kommer till spel utan sina två bästa backar i form av Rasmus Rissanen och Kristian Näkyvä. Erik Norén kommer upp från juniorlaget och Alfred Barklund kommer att få mer istid än vanligt. Gissningsvis borde det innebära att Jonathan Andersson och Gustav Backström kommer att få spela mycket. Även Stefan Warg kommer säkert att få mycket istid i brist på andra backar med rutin.

Backarna mer än några andra kommer att ställas på prov med andra ord. Vi minns annars hur väl just Backström klev fram förra säsongen när Örebro var nere på ett fåtal ordinarie backar. Ett bra understöd är givetvis fortfarande en förutsättning för seger. Om alla tar efter Ludvig Rensfeldt kommer de att kunna jobba oss igenom den här matchen galant.

Frölunda har så gott som helt lag att tillgå. Det är lite frågetecken på Jacob Peterson och Patrik Carlsson verkar det som, men med Frölundas bredd finns det andra spelare som kommer att fylla deras luckor utan större bekymmer. Det är ett ruskigt lag de har att tillgå.

Dominik Furch kommer att stå, men valet för Frölunda är mer öppet. Niklas Rubin har slagit igenom på riktigt och varit aningen vassare än Johan Mattsson, men det är små decimaler som skiljer dem åt.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 3. Det kommer att vara en klack på plats och heja fram de rödvita från Örebro. Återstår att se om det blir någon manifestation för Näkyvä. Annars blir det säkert på lördag när det är hemmamatch igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *