Örebro räckte inte till mot Frölunda

Örebro räckte inte till mot Frölunda

Det såg helt OK efter första halva perioden. Örebro stod upp och fick en utvisning med sig ett hyfsat bra läge. Tråkigt nog skulle det istället leda till att Frölunda kunde ta över matchen efter att Örebro spelat rent bedrövligt i powerplay. De körde fast fullständigt och Frölunda kunde istället skapa farligheter med en man mindre.

Efter det var det som sagt Frölunda som bara malde på och även om Örebro säkerligen inte var nöjda med 2-0 i baken efter första var de kanske glada att det inte var mer. Att det dessutom var Viktor Ekbom som var generalen bakom allt gjorde bara att det kändes aningen bisarrt.

Den andra perioden var inte mycket bättre tyvärr, men där sänkte Örebro sig själva genom ett antal rent ut sagt dumma utvisningar. Klubborna ska vara i isen och pucken ska gå i sargen vid rensningar. Det är så jäkla enkelt.

Jonas Arntzen fick komma in efter att Dominik Furch kastat in handduken. Det var kanske inte Furch bästa match, men det var inga dåliga avslut han släppte in heller. Arntzen klev faktiskt in och höll tätt.

Nu fick Örebro in en puck i andra och det var planens två bästa spelare som ordnade det. Glenn Gustafsson gav Ludvig Rensfeldt ett enkelt mål som han bara kunde lyfta in från nära håll i en två-mot-etta.

Men 4-1 efter två perioder kändes oöverkomligt. Örebro kom då ut som ett nytt lag samtidigt som Frölunda inte alls var på tårna. Ludvig Rensfeldt såg till att ordna med 4-2 innan Glenn Gustafsson sedan gjorde 4-3. Örebro tryckte på och hade verkligen chanser för att göra 4-4, men kunde inte förvalta sina chanser.

Istället blev det 5-3 i öppen kasse och Frölunda kunde slappna av efter att ha glömt bort allt vad de gjorde i de två första perioderna.

Örebro klev in i matchen med en kraftigt decimerad backlinje. Det visste vi på förhand. Det känns onödigt att ta fram någon motorsåg i detta läge. De levererade ungefär som förväntat mot ett topplag som Frölunda som har så mycket offensiv spets. Det var inte alls bra stundvis, men det var inte heller insatsen från övriga laget.

Det är snarare en stor press på Niklas Johansson nu att ordna fram minst en ny ledande back och gärna en back till efter det. Rissanens återkomst är osäker och Näkyvä spelar inte mer denna säsong. Stoppet är på lördag. Det lär inte ansluta någon back innan dess, men under dagen där borde det komma till någon back om Örebro ska kunna klara av att ta en topp-6-placering.

Nu är play-in fortfarande fullt godkänt om vi ska backa till förutsättningarna innan säsongen började, men som det ändå sett ut hade det varit lite av en besvikelse. Så bra är ändå laget när de spelar som bäst.

På lördag mot Skellefteå hoppas jag att laget är med från start och kör på hela matchen. Det räcker inte att bara spela bra i tredje perioden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *