Inför HV71 – Örebro 12/12

Inför HV71 – Örebro 12/12

Örebro åker till Jönköping för veckans tredje och näst sista match. Efter seger i en sömning match mot Leksand och förlust mot Djurgården i en spelmässigt klart bättre match känns det som att Örebro är på väg i rätt riktning och fortsätter det på samma bana kan det bli åka av idag.

Även om allt inte stämde mot Djurgården hade man det mesta av spelet vid lika styrka och man förlorar egentligen på att man inte kan förvalta sina lägen, bland annat genom ett ineffektivt powerplay, samtidigt som Djurgården har medstuds och sätter sina chanser. Örebro var även ganska svaga framför både egen och motståndarnas kasse. Det är säkerligen något som man kommer att försöka ändra på snabbt.

HV71 har knappast nått upp till den nivå man hade hoppats inför säsongen. Senaste matcherna har väl varit lite bättre och laget känns svårbedömt överlag. Det finns mycket kvalitet i laget, inget snack om det, men spelet stämmer inte riktigt och det är egentligen först på senare tid man fått till det någorlunda.

Nu får man även förstärkning i form av Ryan Stoa som vi alla vet är en vass målskytt och väldigt smart där ute på isen, men också ingen direkt raket på skridskorna. Ett av HV71:s problem verkar ha varit att man inte klarar av att driva spelet åt rätt håll och om det är det man vill att Stoa ska hjälpa till med har man kanske utvärderat honom fel.
I alla fall baserat på vad han presterade i Örebro. Han gör andra bättre runt omkring sig, men det är inte han som flyttar upp pucken helt enkelt.

HV71 lånar även in Craig Shira från Rögle som har haft svårt att få speltid där nere eftersom man har två backar på skadelistan i form av Jesper Williamsson och Daniel Bertov, samt Emil Andrae iväg på JVM. Linus Sandin och Alexander Bergström är ett frågetecken inför kvällens match, varav den förstnämnda verkar mest trolig att han spelar idag.

Man saknar även Hugo Alnefelt, Oskar Olausson, Zion Nybeck och Jonathan Wikström som alla är aktuella för JVM. Det är med andra ord ett hyfsat decimerat HV71 som ställer upp sitt lag ikväll, men även Örebro saknar spelare i form av Elias Ekström, Christopher Mastomäki och Nick Ebert. Linus Öberg ska vara tillbaka nu.

Matchen börjar 15.15 och sänds på både TV4 och Cmore Hockey. Det är alltså eftermiddagens match!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *