Ineffektivt Örebro föll mot Djurgården

Ineffektivt Örebro föll mot Djurgården

Örebro må ha varit rostiga mot Leksand och de må ha gjort bättre ifrån sig ikväll, men att säga att de är helt tillbaka är nog att tänja på sanningen. Örebro spelade väldigt mycket bättre idag, men tajmingen och det allra sista saknas fortsatt. Inte minst i sorgebarnet som är powerplay. Om det är läge att göra något drastiskt … jag vet inte, men jag skulle inte bli ledsen om det hände.

Örebro började helt OK, men det var jämnt i första perioden. Det första målet kom i ett lite ologiskt läge, och aningen turligt, men slår man in puckar framför mål så kommer de att studsa in ibland. Det gjorde den idag. Djurgården vänder efter det lite på matchen. Jag håller med Robin Kovacs om att Örebro var bättre innan det och nog förtjänade bättre.

Andra perioden är det nästan total dominans från Örebro. Skotten slutar 22-6 till Örebro. Perioden slutade 2-1 till till Djurgården ändå. Örebro fick ihop fyra powerplay-tillfällen och noll mål i den spelformen bara i den perioden. Det är så uselt så det finns knappt. Örebro lyckas reducera till 2-1 efter att man passat runt pucken ett helt powerplay och kört slut på motståndarna. Nästan ett powerplay-mål, men ändå inte.

Mot slutet av andra perioden lyckas Djurgården få till bra snurr mot i Örebros zon och till slut var Örebrospelarna så trötta att man inte orka stå emot. 3-1 var ett aningen ologiskt faktum.

Örebro reducerar till 3-2 på typiskt Örebro-manér och försökte verkligen kvittera, men fick inte in någon mer puck. Att det slutade 5-2 är inget att lägga någon större vikt vid eftersom de två sista kom i tom kasse. Örebro var det bättre laget under större delen av matchen, men Djurgården var täta runt egen kasse och hjälpte en het Mantas Armalis på ett riktigt bra sätt.

Jhonas Enroth har fått mycket kritik under matchen och hans siffror är ju inte direkt imponerande, och han räddar inte Örebro, men jag tycker kritiken är väl hård många gånger. Man bör ställa höga krav på en målvakt av hans kaliber, och han har inte levererat helt enligt dem, men lite rim och reson kanske?

I spelet fem mot fem är Örebro bra i den här matchen. Lite ineffektiva och mjuka framför mål, men i det stora hela är det svårt att inte ge dem godkänt. Det är alltid surt att förlora, men det är en förlust som ger mersmak och det är lätt att känna sig laddad inför de kommande matcherna mot HV71 och Färjestad. Har definitivt spelet för att slå båda lagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *