Inför HV71 – Örebro 20/2

Inför HV71 – Örebro 20/2

Örebro åker till Jönköping för att ta sig an HV71. Det är två lag som inte visar på någon direkt lysande form, men HV71 har givetvis en stor fördel av att spela hemma. Örebros formkurva må peka något uppåt, men de har fortsatt svårt att vinna.

Örebro kommer till spel med samma lag som senast mot Färjestad, vilket innebär att det är bara Kristian Näkyvä och avstängde Glenn Gustafsson som saknas.

HV71 har Nils Andersson borta med hjärnskakning medan Christian Sandberg och Martin Thörnberg eventuellt kan spela. Det är mindre skavanker som hållit dem borta. HV71 är ett faktiskt föredöme när det kommer till öppenheten kring sina spelares hälsa. Allt står klart och tydligt på hemsidan. Se och lär övriga klubbar.

HV71 är ett av lagen, tillsammans med Örebro, som vill ta sig över strecket för att gå direkt till slutspel och slippa play-in. Örebro har varit bosatt över strecket nästa hela säsongen, men på senare tid har det gått tyngre. Det hänger inte minst ihop med skadorna på ledande backar.
HV71 har kämpat i play-in större delen av säsongen istället och bland annat tack vare att powerplay har börjat leverera har de börjat nosa på en direktplats. Med tanke på att Örebros boxplay inte riktigt levererat på sistone känns det så klart lite oroande.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live. Om man inte är på plats och ser matchen från SHL:s sämsta bortastå förstås. Det krävs en särskild hängivenhet för att uthärda den. All heder till er som gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *