Nja … Njae … Det vill sig inte

Nja … Njae … Det vill sig inte

Vad ska man säga egentligen? Örebro försöker och försöker och försöker, men det blir inte riktigt någonting av det.

Det var en första period med extremt tajt spel. Inget av lagen ville släppa till någonting. Om någon så mycket som sneglade i riktning mot målet så nog stod det en motståndare i vägen.

Inför matchen kunde vi alla konstatera att HV71 har ett bra powerplay. Så när Örebro tar mindre bra utvisningar blir man så klart lite irriterad. Än mer så när HV71 ser till att göra mål i just powerplay. Inte bara en utan två gånger i matchen. De spelade ut Örebros boxplay på ett rätt snyggt sätt måste jag tyvärr säga.

Det är jättesvårt att vara helt nöjd med att spelet i fem mot fem ser bra ut när det inte blir någon utdelning där. Örebro skapar farligheter, men de gör inte mål. Jordan Boucher är väl den som utmärker sig mest av alla i den konsten. Han hamnar ofta i bra situationer, men han lyckas på något vis aldrig få in pucken.

Jättebjudningen som Örebro står för i tredje perioden som leder till 3-1 i baken samtidigt som man lyckas skjuta först i ena stolpen och sedan den andra är verkligen symboliskt för hur hockeygudarna behandlar Örebro just nu.

Det går bara inte. Örebro skulle behöva gå in i en bubbla och bara ta en match i taget och försöka göra den så bra som möjligt. Det är nog dags att kasta om i förstalinan också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *