Inför Örebro – Färjestad 18/2

Inför Örebro – Färjestad 18/2

Nytt ”derby”, ny hemmamatch. Örebro tar emot Färjestad i säsongens sista grundseriedrabbning. Örebro får tillbaka Rasmus Rissanen och när man då också fått in Robin Salo ser backsidan plötsligt inte alls dum ut.

Det verkar som att Aaron Irving blir den som får kliva åt sidan när Rissanen är tillbaka. Ett korrekt beslut kan jag tycka då Irving sett ganska vilsen ut efter sin avstängning.

Med Glenn Gustafsson avstängd kommer Linus Öberg få chansen från start igen. Max Lindholm är fortsatt extraspelare med möjligen lite extra speltid i powerplay.

Färjestad har nya spelare som hamnat på skadelistan och exakt hur deras lag kommer att se ut blir lite av en gissningslek. Många betydande namn har skador och nu verkar även Linus Johansson vara ett frågetecken.

Färjestad har fortsatt att värva efter att man tog dit partyprissen Albin Eriksson från Skellefteå. Man har förstärkt med Emil Forslund som skickades till Finland av Brynäs, men också Aleksi Mustonen som stått för en hyfsad säsong i Pelicans. De har ju haft sådan precision med sina finska värvningar på sistone så varför inte chansa på en till?

Det brukar bli underhållande matcher lagen emellan och skadorna till trots har Färjestad fortfarande många spelare som man behöver se upp med. Det hade varit skönt om Örebro nu kunde göra en riktigt bra defensiv match så man får lite bättre känsla inför de sista omgångarna.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live. Räkna med utsålt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *