Det blev i alla fall en pinne

Det blev i alla fall en pinne

Med lite tid att reflektera får man säga att Örebro började bra och avslutade sämre. Den första perioden var till Örebros fördel även om det var bra mycket kladd mot slutet av perioden. Lite för mycket försök till finlir och som resultat alldeles för många individuella misstag. Det hade behövts lite rakare och rejälare spel då.

Örebro tog rättvist ledningen efter nästan 8 minuter när Marcus Weinstock hittade Joonas Rask  i ett bra läge och han gjorde inga misstag när han sprättade upp pucken högt bakom skådespelaren i målet.

Den andra perioden blev klart mer passiv från Örebro och Färjestad tilläts att komma med mer fart. I den första perioden var det inte mycket av den varan från deras håll. Efter dryga 15 minuter i den andra perioden crosscheckar Jonathan Andersson en spelare i ryggen nära egna målet och blir utvisad. Det i sig var kanske inte fel, men igen inkonsekvent sett till andra crosschecking från tidigare i matchen.

Det rasslade till direkt bakom Dominik Furch när Jonathan Blum lite turligt fick in en puck via skridskon på Gustav Backström. Efter det vällde känslorna över för några spelare, vilket resulterade i en del kramande, stångande och bökande både horisontellt och vertikalt.

Den tredje perioden började med att Örebro fick spela powerplay tidigt och när de väl fick till det uppställda spelet så blev det också lite farligt även om antalet riktigt farliga chanser fortfarande var ganska få. Utdelningen i powerplay är fortsatt riktigt dålig. Lyckligtvis är den mycket bättre i fem mot fem och till slut lyckades Daniel Muzito Bagenda få in en puck efter att ha bränt 2-3 riktigt farliga lägen tidigare i matchen. Han hade verkligen jobbat ihop till det.

Tredje perioden var dock Färjestads i det mesta. De fick upp tempot bättre och det kändes som att de var större och lite starkare där ute. Utom när Stefan Warg kastade in Pontus Widerström i båset senare i perioden.

Kvitteringen kom när Örebro tappade markeringen framför egen kasse och Michael Latta kunde stöta in 2-2. Färjestad fortsatte styra, men när Örebro lyckades vända spelet två minuter senare kunde Robin Kovacs kvittera turligheterna när han kastade in pucken framför mål och den gick på en skridsko och in i mål.

Mindre än minuten senare kvitterar Färjestad igen och det var tillbaka till likaläge.

Färjestad skapar sedan ett par farligheter innan Warg och Widerström gruffar lite, och efter det skapar man också ett par farligheter som mycket väl hade kunnat bli mål med lite bättre skärpa.

I förlängningen sedan försöker Örebro med sin Skellefteåvariant, men Färjestad läste det. Färjestad var farligast och det resulterade tyvärr i att Örebro drog på sig en utvisning, men de skulle faktiskt reda ut spelet med en man mindre. Tyvärr räknade man fel sekunderna efter att utvisningen gått ut och Färjestad kunde avgöra till 4-3.

Färjestad var tunga och effektiva. Marcus Nilsson åkte varv efter varv i offensiv zon ibland och letade passning. Det är bara inse att det är stor skillnad på pappret mellan dessa lag. Färjestad spelar i en helt annan löneliga och när Örebro inte är på topp då räcker man inte till.

Örebro gör bättre och bättre matcher just nu och fortsätter man bara att förbättra sig ska det nog bli tal om en top-6-placering till slut. Även om trenden just nu är lite oroande med 1 seger på 7 matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *