Inför Örebro – ”klubben som nobbade Leo Carlsson” 6/11

Inför Örebro – ”klubben som nobbade Leo Carlsson” 6/11

Jag ska sluta … någon gång, men just nu är det fortfarande roligt att påpeka att Färjestad valde att inte satsa på Leo Carlsson som 16 år gammal spelar i SHL som ordinarie spelare, och även målat i SHL mot bland annat Färjestad.

Färjestad har byggt ett lag bestående av tre förstalinor och typ en fjärdelina, och det har inte funkat speciellt bra. Nu har de bara fyra poäng mindre än Örebro med en match mindre spelad, men poäng per krona är skillnaden ganska mycket större. Färjestad går för guld och spelar för play-in.

Inte för att Örebro har en superbillig trupp direkt utan mer för att Färjestad har en urlöjligt dyr sådan.

Så mycket talang som ändå finns i Färjestads lag gör att man kan inte blunda för vad laget skulle kunna åstadkomma om det på något vis fungerade att bygga ett lag som de har gjort. Senast lagen möttes var det ungefär det som avgjorde till deras fördel: individuella prestationer av Daniel Viksten.

Örebro har spelat upp sig sedan dess. Laget fortsätter att vinna täta matcher och man vill verkligen blunda för att de släppte in ett mål sent i matchen igen senast och att de inte lyckas avgöra matcherna tidigare, men det går inte riktigt. I ett slutspel spelar det givetvis inte lika stor roll, utom för allas våra stressnivåer förstås, så man bävar ju lite inför vårens matcher.

Tänk på våra hjärtan imorgon och se till att avgöra matchen (genom att göra många mål fler än motståndarna) innan det blir dags för slutrusch, men när det verkligen kommer till kritan jag är beredd att acceptera tre poäng med en uddamålsseger också om det är allt som erbjuds.

Matchen är slutsåld redan och börjar 18.00. Det är kvällens huvudmatch och den sänds på Cmore Hockey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *