Inför Örebro – Linköping 5/3

Inför Örebro – Linköping 5/3

Säsongens näst sista hemmamatch för grundserien. Linköping av alla lag står för motståndet. Ett lag som kanske inte underpresterat, men ändå varit lite av en besvikelse. De inledde säsongen med ett spel som inte alls gick ihop. På senare tid har det väl sett lite bättre ut. Inte minst på grund av att man förstärkt laget på backsidan och Broc Little vaknat till liv på riktigt.

Örebro kämpar för att hitta formen och få spelarna att släppa taget om handbromsen. ”Seger” mot Oskarshamn senaste borde givetvis kunna ge spelarna en viss boost i självförtroende så länge de inte lägger fokus på det snöpliga målet i slutsekunderna. Måltorkan är även den påtaglig och Linköping är inte laget som släpper till många mål tyvärr.

Örebro har ordinarie lag att tillgå, med undantag för Näkyvä, medan Linköping har en längre lista med namn som är frågetecken: Anton Björkman, Mattias Bäckman, Andrew Gordon och Jonas Gustavsson, utöver Sam Lofquist som är avstängd efter att ha knuffat en domare.

Örebro har hemmais och är favoriter. Ingen kan inbilla sig något annat. Jag hoppas att Örebro vågar spela ut ordentligt nu och kan åter finna det väldigt fina spel man visade upp under hösten.

Matchen börjar 19.00. Den sänds även på dumburken på Cmore Live 4. Jag vet hur usel vägen är mellan Örebro och Linköping så jag kan förstå om man inte vill utsätta sig för den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *