Tre sköna poäng

Tre sköna poäng

När Örebro vågade och trodde på sig själv i första perioden var det bara ett lag på banan. Linköping hade fyra skott mot mål under hela första perioden, och de kom mot slutet av perioden när Örebro kom lite ur takt. Örebro hade 19 avslut. Något frustrerande gav det ändå bara 1 mål och det var bland annat på grund av att hela 11 skott gick utanför.

Det inte lika många dåliga avslut som senast mot Oskarshamn, men fortsatt var det lite väl få riktigt farliga avslut, vilket skulle kunna vara en förklaring till varför man bara gör 1 mål i första perioden.

I den andra perioden släpper man taktpinnen till motståndarna, vilket var lite väntat med tanke på hur första perioden slutade. Linköping lyckas störa Örebro och sedan faktiskt föra spelet under perioden, vilket innebar att tempot sjönk betänkligt under andra perioden och ledde till en period av ganska bedrövlig hockey. Några mål blev det inte heller.

I den tredje perioden var det åter Örebro i förarsätet, men inte alls lika dominant som i första perioden. Det kom ett ytterst viktigt mål från Aaron Irving i powerplay. Att Mathias Bromé gör 3-0 i öppen kasse var väl roligt på sätt och vis, men det blåser upp siffrorna något som kanske inte speglade matchen.

Örebro får ett lite slumpaktigt mål i första perioden trots stort spelövertag och gör sedan 1 mål i powerplay i sista. Det känns som att det man vill berömma mer är försvarsspelet som gör det möjligt för Dominik Furch att hålla nollan. Anfallsspelet är fortsatt väldigt trubbigt och laget kommer inte riktigt fram till de farligaste ytorna runt mål. Däremot fungerar kontringsspelet bättre och bättre.

Två raka segrar ska inte underskattas för självförtroendet och nu möter man Luleå som hade problem med ett bortasvagt Djurgården igår. Det är ingen enkel match hur som helst, men en seger där skulle verkligen sätta Örebro på rätt spår inför slutspelet. Det skulle också sätta en enorm press på Frölunda som också ser ut att missa en direktplats och nu gör man upp om man ska få möta Växjö eller Malmö.

Jag tror de flesta är överens om att Växjö är laget man vill möta i play-in. Örebro har sedan Leksand och Brynäs i de sista matcherna. Två lag som inte har något att spela för och gör det väldigt svårt att värdera dem som motståndarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *