Inför Örebro – Malmö 27/10

Inför Örebro – Malmö 27/10

Det lutar åt fullsatt. Bara det får håren på armarna att resa sig. Nu ska man bara vänta in att matchen ska börja. Uppladdningen är redan igång med 14-3 uppe på stan. När matchen väl kommer igång om några timmar

Även om jag var på plats och såg Örebro förlora mot premiären mot Rögle med halvfull arena och inte minst ståplats försökte bjuda till så var det ändå en känsla av halvfullt när sittplats var så pass öde på grund av restriktionerna.

Motståndet för dagen står Malmö för. Ett Malmö som inlett SHL-säsongen väldigt bra. De har fått en riktig stjärncenter i Carl Söderberg och överlag spetsat till laget med. De vill inte bara vara det där extremt hårdjobbande laget som bara ska mala ner motståndet utan det ska finnas något mer än så.

Backsidan är uppgraderad och mer spelande och rörlig, men givetvis är den fortfarande ganska stor och tung. Malmö vill ta kliv upp i tabellen och än så länge har det gått ganska bra med det. Malmö ligger femma och har mött en blandad skara med lag i form av Leksand, Oskarshamn, Färjestad Djurgården och Växjö.

Örebro har med andra ord haft en tuffare start på säsongen, men tittar man på inte minst lagens respektive underliggande siffror har Örebro gjort det bättre. Det är dock en bra tunt underlag med fyra respektive fem matcher.

Med det sagt ser det ändå ut som att Malmö tagit kliv där från tidigare, med det lilla underlag som finns. De har dock haft en väldigt bra utdelning jämfört med hur mycket de skapat, samtidigt som Örebro inte fått utdelning på sina chanser.

Örebro ser ut att ställa upp med samma spelarmaterial som i torsdags. Mastomäki fick ett skott på foten och har vilat, men borde kunna spela. Puustinen är fortsatt skadad och inget besked har lämnats, men nog låter det lite som att han kan bli borta en tid.

Det öppnar å andra sidan upp för mer Leo Carlsson på isen och jag tror inte det finns en Örebro-supporter där ute som inte vill se mer av den killen efter SHL-debuten för två dagar sedan. Han är bara så jäkla bra och bara 16 år gammal. Tack Färjestad för att ni inte såg potentialen där.

Matchen börjar 15.15. Glöm inte hörselskydden eller öronpropparna. Hörselskador är permanenta och är det något match det är risk för det är det väl dagens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *