Utvisningarna sänkte Örebro

Utvisningarna sänkte Örebro

Det var mycket publik på plats och de bidrog verkligen till att höja den här matchen. Det var verkligen underbart att höra och det matchade också spelet på isen som var snabbt och intensivt. Hockey när den är som bäst.

Inför matchen skrev jag att utvisningarna var oroande och att skulle bli viktigt att få kontroll på Ryan Lasch i så fall. Tyvärr fick jag alldeles för rätt.

Frölunda var lite bättre första fem minutrarna och fick även ett powerplay ett par minuter in när Robert Leino skickade pucken över sarg. De utnyttjade det direkt och tog ledningen när Joel Lundqvist missade sitt skott i inre slottet och pucken lite tursamt ändå gick fram till nästa spelare som kunde peta in den i öppen kasse.

Örebro satte full fart efter det och en bra stund av press ledde till powerplay och Lundqvist på botbänken. Det var sedan total jäkla dominans av Örebro med en man mer. Frölunda offrade liv och lem, men det räckte inte. Örebro visade upp ett helt fenomenalt bra spel och radade upp chanser i högt tempo och till slut gick det inte att stå emot längre utan Emil Larsson skickade in kvitteringen från nära håll.

Efter det var det  Örebro som var vassare, men Frölunda försökte sticka upp och skapade väl viss oreda någon gång.

Lundqvist tog sedan sin andra utvisning för perioden när han slog klubban ur händerna på en motståndare. Ajabaja som kommentatorn sade. Örebro skapar en hel del chanser, men inget mål kom tyvärr. Båda formationerna var inne och båda skapade mycket. Det ser verkligen ut som att Örebros powerplay kan vara ett vapen denna säsong.

Skotten i första slutade 15-3 till Örebro. Klar fördel Örebro i skapade chanser med andra ord.

Tyvärr var det inte ett spel man riktigt lyckades hålla uppe i andra perioden utan det var mer Frölunda i inledningen av andra. Målet som kom var dock inte helt självklart utan Örebro lyckas inte rensa undan en  retur efter att Patrik Sundström försökt bryta in och runt Kristian Näkyvä.

Andra perioden var annars jämn, men det märktes att Frölunda kom till bättre i denna period. Andra perioden gick överlag till Frölunda, inte minst eftersom de gjorde enda målet, men spelmässigt skapade de också mest och vann skotten med 11-5.

Snyggast i perioden var Emil Larssons offensiva tackling. Det är hockeygodis, men trist att Sundström inte kunde hantera att få en tackling. Det resulterade i spel fyra mot fyra efter att Sundström ville kramas med Larsson efteråt.

Roger Rönnberg tyckte den andra perioden var deras bästa hittills och att han ville att de skulle fortsätta gå framåt och ha kommandot i tredje. Så blev det väl inte riktigt. Snarare var det Örebro som försökte få till en kvittering och Frölunda var mer passiva.

Tyvärr drar Rasmus Rissanen på sig en hakning på en Max Friberg i dålig balans. Onödigt och Ryan Lasch gör mål ganska omgående när han lurar Enroth genom att valla in pucken från bakom mål mer eller mindre. Enroth gjorde annars en bra match, men den där får bara inte gå in.

Örebro drog sedan på sig en utvisning till med bara fyra minuter kvar när Oliver Eklind åkte ut för slashing. Det gav ännu ett mål i baken i boxplay.

Miikka Salomäkki putsade siffrorna kort efteråt till 4-2 när han styrde in Leinos skott. Örebro tog time-out och skulle verkligen gå för ett ytterligare mål, men det kändes tyvärr inte riktigt som att någon trodde på att det skulle gå och sista minuter försvann bara.

Leo Carlsson alltså… Wow! Vilken debut! Den killen har dominerat i J20, men att han skulle göra det såhär bra även i SHL det var absolut inte självklart. Det är ett enormt kliv, men för Carlsson har det inte varit något kliv alls.

Zamorsky gjorde en bra match defensivt måste jag säga. Hans precision i petningarna med klubban var riktigt fin. Hittills har han visat att han förtjänade det där kontraktet.

Alla utvisningar fällde Örebro som jag tyvärr var rädd för att de skulle göra. Det var inte överdrivet många utvisningar denna match, men fortfarande för många och framförallt onödiga.

Vid lika styrka skulle jag säga att Örebro sammantaget faktiskt var bättre. Säsongen är ung och det finns mycket att gilla med Örebro. Ingen panik än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *