Inför Örebro – Malmö 27/2

Inför Örebro – Malmö 27/2

Dags för veckans andra Skånematch, denna gång mot Malmö. Att förlora mot Rögle är som sagt ingen skam, men det tråkiga är att Örebros statistik mot Malmö är inte heller överdrivet bra över lång tid. Nu har dock Örebro vunnit de två senaste mötena. Vågar man hoppas på tre raka?

Efter att man tyckt att det sett bättre och bättre ut för Örebro kom sedan matchen mot Rögle där man körde fast och mer eller mindre spelade bort sig själva genom att göra det lätt för motståndarna. Det blev kanske lite övermod som letade sig in efter segern mot Djurgården.

Malmö har tre raka förluster och jag är väldigt rädd för att detta kommer att bli en match med mycket bök och stök, och det är jag rätt säker på att Malmö är bättre på.

Örebro har fortsatt häng på top-6-lagen, men en förlust idag skulle kunna leda till en lucka som blir väldigt svår att täppa till. Malmö i sin tur är lite fast mitt i play-in-träsket och det de främst behöver göra är hålla undan nerifrån, vilket de borde klara av då framförallt Brynäs har hela 10 poäng att jobba in. Rödins form i alla ära, men det har jag svårt att se hända.

Malmö har ett hyfsat powerplay, men det är lite ur slag just nu. Så alla utvisningar Örebro drar på sig behöver kanske inte bli så kostsamma denna match och samtidigt kan boxplay få lite bättre självförtroende om de vill sig väl.

Örebros powerplay … *gråtemoji*.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 4 om man inte kan närvara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *