Ny förlust efter halvblek insats

Ny förlust efter halvblek insats

Det blev precis som jag fruktade. En match med en massa stök och bök, och Malmö var bättre på det. Den första perioden blev mållös efter att Örebro inte förvaltat sina ändå ganska farliga målchanser. Efter matchen kändes det nästan som att Örebrospelarna ställt in siktet på att skjuta Alsenfelt i plockhandsken, vilket snarare är ett bevis på hur bra han var.

Den andra perioden gick ner sig något och när Malmö fick chansen i powerplay rullade de runt pucken och missade chanser i två minuter innan de lyckades stöta in en retur. Ett mål som videogranskades, men i mitt tycke då borde han godkänts, och det gjorde det också. Det var ett bra hockeymål och det ska vara mål, annars är det fel på något.

Att Malmö sedan gör 2-0 från ingenstans i tredje perioden genom att prickskjuta i bortre krysset från ingen vinkel dödar matchen. Innan dess hade det varit nästan enbart Örebro som spelat mot Malmös mål i den tredje perioden, men precis som innan lyckas man inte träffa innanför stolparna och förbi målvakten.

Örebro trycker på för att reducera och göra ett mål. Mot slutet tar man även ut målvakten och skapar riktigt bra tryck. De gör också mål, men domarna lyckas hitta att Bromé är på Alsenfelts klubba och därmed ”stör målvakten”. Att han har en spelare i ryggen som verkar skjuta honom mot målvakten verkar inte spela någon roll. Någon repris finns fortfarande inte att se på SHL:s hemsida trots att de ska ladda upp alla videogranskningar där.

Eftersom regelboken ser ut som den gör dömde de bort målet. Jag tycker att fokus efter matchen blir sned sen. Det är klubbarna, SHL och Svenska ishockeyförbundet som kommit överens om dessa nya regler, inte domarna. Rikta er ilska mot rätt personer, och det är inte domarna. Det är SHL som är hockeymördarna #1. Domarna har ett hopplöst jobb att försöka upprätthålla deras korkade regeländringar.

Malmö vinner för de försvarar sig bra och hade en väldigt bra målvakt. Spelarna såg till att han såg skotten och i gengäld såg han till att stoppa pucken. Det är verkligen det ideala förhållandet mellan spelare och målvakt. Enkelt och effektivt.

Ingen skugga ska i sin tur falla på Jonas Arntzen som gör vad han ska. Han fick jobba en hel del i framförallt andra perioden och landade på 91,3% efter 31 räddningar. Problemet denna match var att Örebro hade noll utdelning på alla chanser man skapade. Noll.

Chanserna till en top-6-plats finns fortfarande, men om Örebro inte spelar bättre än gör mer än någon enstaka match är det svårt att se vad de har där att göra. Niklas Eriksson själv sade att ska de ta sig till top-6 ska det vara för att de förtjänar det. I dagsläget är det svårt att säga att de gör det när spelet inte stämmer bättre än de gör. Goda intentioner räcker inte. Det är flest mål som vinner, inte bara hårdast jobbande, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *