Inför Örebro – Oskarshamn 19/10

Inför Örebro – Oskarshamn 19/10

Örebros målskytte har allt annat än övertygat såhär långt. Defensiven må vara stark och spelet överlag ser rätt OK ut, men när det kommer till att få pucken över mållinjen, oavsett hur jäkla nära man är den, finns det mycket att önska.

Mot Leksand kontrollerade man spelet bra i första perioden, men sedan föll det offensiva spelet ihop under två perioder. Mot Oskarshamn behöver man hitta tillbaka till det spel man hade i just den första perioden, men också i många andra perioder under inledningen.

Örebro kan verkligen kväva sina motståndare ordentligt om det stämmer för dem, men de måste sen också kunna kapitalisera på det. Vinner man puck gäller det att man gör något vettigt med den.

Oskarshamn är nog här för att stanna. Det ser inte ut att finnas någon större anledning att tro att de skulle komma att kvala till våren i detta läge, men de kanske inte heller kommer att något större i ett eventuellt slutspel. De har helt enkelt fått till ett stabilare lag än senast och de känns bättre än flera andra lag.

Bröderna Zohorna har det pratats en del om. Tomas är den som varit bäst av dem, men bakom dem finns Fredrik Olofsson, Patrik Karlqvist, Kim Rosdahl och Johan Johnsson som alla inlett lovande. För att nämna några.

Med hemmais och en kokande klack i ryggen kan man tycka att Örebro bör vara favoriter imorgon, men det är flest mål som vinner och där haltar Örebros spel som mest just nu. Med lite tur kanske det kan lossna lite imorgon.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live, men stämningen är givetvis bäst på plats i Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *