Straffseger till slut

Straffseger till slut

Vi kan börja med att konstatera att Oskarshamn behärskar spelet med en man mer på ett väldigt bra sätt. Även om Örebros boxplay inte visat på någon större stabilitet denna säsong var det uppenbart att Oskarshamn är riktigt bra med en man mer.

Sedan undrar jag om man fortfarande kan vara besviken med målskyttet efter fem gjorda mål? För jag känner mig lite besviken trots att det kom en del mål ändå. Det kanske är den tappade poängen som svider mer? Oavsett är det svårt att vara helt nöjd.

Att Oskarshamn också var väldigt effektiva, och att Örebro tog klantiga utvisningar, är två saker som inte går bra ihop när man vill vinna mot dem. Örebro ger bort den här poängen genom ett par tripping- och hakningsutvisningar som är bra onödiga. Att Hardegård kommer fel mot en anstormande Muzito-Bagenda kan jag köpa. Att Lajunen gör grovt fel har jag svårare att förstå.

Oskarshamn tog också ett par utvisningar som var allt annat än smarta och bjöd tillbaka in Örebro i matchen när byggt upp en ledning.

Boxplay åsido gör Örebro en bra match överlag. Man får också utdelning till slut i både spel vid lika styrka och i powerplay. Jag skulle inte kalla det för ketchupeffekt, men målen kom till slut. Med tanke på hur många målchanser man hade kanske man borde gjort något mål mer, framförallt tidigt i matchen.

Elias Ekström ledde vägen på många sätt denna kväll. Hans utveckling har verkligen varit fantastisk såhär långt. Det är samtidigt roligt som det är problematiskt. För många av Örebros ledande spelare famlar i mörkret och borde egentligen bidra mer än de gör.

Det är frustrerande, men det är ett steg i någon typ av riktning. Att släppa in fyra mål är givetvis inte bra, men att vända 1-3 till seger 5-4 är bra.

Örebro letar fortsatt efter bitar i sitt spel. Man hittar pusselbitar lite allteftersom, men än så länge känns det inte riktigt som att hela pusslet sitter på plats.

Nu väntar en bortamatch mot Färjestad på tordag. En buss är redan full. Jag tror det finns plats i buss 2 fortfarande, kolla med 14-3: länk. Medlemskap krävs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *