Inför Örebro – Timrå 14/10

Inför Örebro – Timrå 14/10

Dags för veckans andra hemmamatch. Örebro har ett tajt schema genom oktober och med skador i truppen så känns det aningen tufft, men också lite turligt att motståndet har blivit lite mindre svårt.

Om Linköping inte är speciellt bra på … någonting, så är nog Timrås främsta problem defensiven. De har sämst Corsi i SHL och lägst räddningsprocent i ligan. Det är inte en bra kombination.

Samtidigt har de ett av ligans bästa powerplay där Ty Rattie, Robin Hanzl och Albin Lundin levererat bra med poäng såhär långt. De skjuter också minst antal skott av alla lag, men de har en riktigt bra utdelning på de skott de skjuter.

Timrå är med andra ord inte ofarliga, men de läcker som sjutton bakåt.

Med den väldigt konstiga insats som Örebro stod för mot Linköping, där defensiven kanske var det enda som var OK, kanske man inte ska vara alltför kaxig.

Örebro kommer högst troligen till spel med i stort sett samma lag som senast. Möjligen att man låter Jonas Arntzen få en match till i benen och kanske bygga lite självförtroende eftersom det är ny match på lördag.

Timrå saknar fortfarande defensive kuggen Didrik Strömberg och Örebrobekante Viktor Lodin som fortfarande är avstängd.

Matchen börjar 19.00 som vanligt och biljetter finns att köpa. Vill man chansa och hoppas Cmore har ordning på grejerna går matchen på Cmore Live 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *