Inför Örebro – Växjö 24/10

Inför Örebro – Växjö 24/10

Det är nog bra för Örebro att det är många matcher på kort tid nu. Man hinner inte grunna för mycket utan det är bara ge sig ut och försöka göra bättre ifrån sig. Och det hoppas jag verkligen att man gör idag.

Matchen mot Färjestad var ett nytt bottennapp för säsongen. Örebro blev utspelade i första, försökte resa sig i andra, men tappade sedan allt igen och fick se sig slagna med 7 mål i baken.

Tränare Niklas Eriksson var så skoningslös som han kan tänkas vara efter en match och det med all rätta. Man såg faktiskt på honom, något man inte brukar göra, att han var inte alls glad efter matchen.

Man kommer att göra mindre förändringar i linorna. Det har pratats om att lyfta upp Robert Leino mellan Mathias Bromé och Borna Rendulic, som för övrigt inte blev avstängd för sin tackling. Rodrigo Abols kliver då ner mellan Emil Larsson och Robin Kovacs istället enligt NA.

Igår fick spelarna också en chans att rensa luften ordentligt också. Det kan förhoppningsvis också leda till något bra. Man får inte komma till jobbet och vara så oförberedda som de var i torsdags.

Nu väntar Växjö som inte har samma typ av offensiva spets, men däremot en väldigt stark defensiv. Bara 17 insläppta hittills är bäst i SHL. Det blir en tuff uppgift för Örebro att lösa.

Matchen börjar ovanligt sent, 19.30, eftersom det var tänkt att man skulle ha lite tillställningar för att fira att klubben fyller 30 år, samt att det pågår någon hästgrej på kvällen som matchen hade krockat med, men så kom Corona. Hästgrejen verkar fortfarande bli av, men firandet är mer eller mindre inställt.

Tyvärr verkar de stängt ner studion till dess eftersom matchen sänds på Cmore Live 4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *