Förlust mot Leksands IF:2

Förlust mot Leksands IF:2

Två seriematcher på mindre än 24 timmar för Örebro och mot seriens två kanske bästa lag på det. Det blev förlust mot Färjestad igår efter en insats som ändå gav mersmak.

Dagens match mot Leksand började inget vidare. Leksand hade gjort både 1-0 och 2-0 innan halva första perioden hade gått och man hade ett stort skottövertag. Inte minst spelade man väldigt disciplinerat i defensiven och gjorde det väldigt svårt för Örebro att skapa någonting framåt.

Örebro hade svårt att ta sig igenom den täta Leksandsmuren och det såg inte alltför lovande ut inför den andra perioden. Där kom man dock ut med förnyad energi och tog istället över initiativet från bortalaget. Reduceringen kom också så småningom när Frida Grandelius bestämde sig för att ta saken i egna händer och helt enkelt göra en riktig snygg genomåkning med ett distinkt avslut som pricken över i:et.

Inför tredje såg det alltså väldigt lovande ut. Örebro jagade och verkade riktigt taggade på tanken att rubba Leksand, men istället var Leksand som såg till att döda matchen med två snabba mål. Båda målen kom till följd av att man tappade markering framför det egna målet.

Det kom ett tröstmål till 4-2 i powerplay genom Thea Liodden, men man kom aldrig närmare än så trots att man verkligen försökte. Örebro pressade på och jagade för ytterligare mål, men Leksand stod emot och kunde inkassera samtliga tre poäng.

Det har blivit två förluster nu mot två riktiga topplag, men det har som sagt varit med mersmak ändå. Örebro har inte orkat hela vägen riktigt, men när de spelar som bäst kan de ta kommando i matcherna och verkligen utmana även de bästa lagen. Något som varit en ambition från lagets sida och det tycker jag att man lyckats med redan.

Det finns mycket potential i det här laget och man visar att de inte tänker lägga sig ner för någon. Nu väntar ett nytt uppehåll på grund av TV-pucken. En turnering som Örebro inte ens fick chansen att delta i. Sedan är det dags att möta Sandviken borta 7/11 15.00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *