Inför Rögle – Örebro 2/1

Inför Rögle – Örebro 2/1

Örebro Hockey är på väg ner till Skåne för att övernatta och sedan ta sig an Skånes bästa hockeylag imorgon. Jag vågar nog påstå att Rögle tillsammans med Örebro har varit de två starkaste, friskaste vindar som blåst genom SHL denna säsong. Båda lagen visade på fina tendenser förra säsongen och båda har fortsatt ta kliv till denna säsong och levererar hockey på hög nivå.

Hur mycket jag än vill hylla den resa som Örebro har gjort tycker jag att den Rögle gjort är minst lika stark. Rögle är rent av det bättre laget av de två denna säsong, men just nu är det två lag som inte direkt skriker formtopp.

Special teams fungerar sisådär för båda lagen. Rögles boxplay är starkt och Örebros powerplay har på något magiskt sätt resulterat i 33,3% utdelning senaste fem, men de andra formerna är verkligen inget som man behöver prata högt om.

Örebro kommer med ett ganska decimerat lag då man saknar Borna Rendulic, Nick Ebert och Christopher Mastomäki, samtidigt som man ännu inte ersatt Mathias Bromé.
De kommer högst troligen mönstra ett lag väldigt likt det som slog tillbaka Linköping med nöd och näppe senast.

Rögle är ett ofantligt mycket bättre lag än Linköping så det kan bli att åka av i värsta fall om laget inte är taggat och vakna hela matchen. Rögle har måhända inte den mest imponerande trenden bakom sig resultatmässigt, men till skillnad från Örebro är det väldigt knappa förluster de som kommit. Det har inte runnit iväg på samma sätt som när Örebro förlorat.

Rögle har en del frågetecken i form av Leon Bristedt, Dennis Everberg samt Erlend Lesund. Annars verkar de kunna ställa ett starkt lag på isen. Målproduktionen är det som sviktat mest för Rögle på senare tid. Powerplay är nollat och bara 12 mål under denna period är klart under snittet för laget.

Jag håller Rögle som favoriter ändå, men det känns som en hyfsat jämn historia där Örebro skulle kunna sno någon poäng vid en väl genomförd match. Lite kanske på grund av Rögles lite svagare form också.

Statistik senaste fem för Örebro

Powerplay 33,33% (4/12) ⬆️
Boxplay 50% (7/14) ⬇️
Skott för / Skottsektor 136/76 ↗️/↘️
Skott emot / Skottsektor 151/93 ⬇️/⬆️
Corsi 48,66% ↘️
Mål för / emot 16/16⬆️/⬆️
PDO (S% + SVS%) 102,16 (9,43/92,73) ↗️
Senaste fem: W – L – W – L – W ➡️
Frågetecken/skador/avstängda: Ebert, Mastomäki, Rendulic

Statistik senaste fem för Rögle

Powerplay 0% (0/12) ⬇️
Boxplay 81,25% (3/16) ↘️
Skott för / Skottsektor 142/87 ➡️/➡️
Skott emot / Skottsektor 122/70 ↘️/➡️
Corsi 54,91% ➡️
Mål för / emot 12/12 ⬇️/↗️
PDO (S% + SVS%) 102,57 (10,53/92,05) ↘️
Senaste fem: W – L – W – L – L ↘️
Frågetecken/skador/avstängda: Bristedt, Everberg, Lesund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *