Boxplayspöket fortsätter hemsöka Örebro

Boxplayspöket fortsätter hemsöka Örebro

En lite försenad matchrapport denna av olika anledningar. Örebro åkte ner till Rögle med lite hopp om att kunna göra en bra bortamatch och kanske stjäla någon poäng, men det hoppet levde bara i lite drygt någon period.

Sedan kan man nästan sammanfatta matchen med att Örebros boxplay är i stort sett obefintligt. Det är under 50% på sistone och det är rekorddåligt sett över hela säsongen. Något har knutit sig i huvudet samtidigt som laget blir straffats för minsta misstag. Att gå från bäst till sämst i känd historia är inget som normalt sker.

Rögle visade också att de är ett topplag och att de vann till slut var det inte mycket att säga om. Örebro bjöd på inspel i egna slottet vid ett antal tillfällen och både skärpa och disciplin saknades i det vanliga spelet. Jag håller fortsatt Rögle som mina favoriter att vinna säsongen, om inte Örebro får ihop det förstås.

Nu har spelarna haft egna samlingar och pratat ihop sig sedan dess. Förhoppningsvis ska de nu kunna vända på säsongen, ta med sig det överlag fina spelet i fem-mot-fem och sedan höja sig i framförallt boxplay, men även powerplay.

Vi får även vänta och se vilket namn Niklas Johansson väljer att hugga på för att ersätta Mathias Bromé. Alternativ finns det gott om, men det kan vara så att man vänta ut NHL-camperna för att sedan plocka den bästa av de sämsta så att säga (de som inte fick vara med när NHL-säsongen går igång).

AHL har också aviserat att de kommer att spela i begränsad form samtidigt som NHL kommer utnyttja AHL-klubbarna för att ge juniorer speltid. Något man normalt inte gör eftersom man också har juniorligor med en massa spelare på tillväxt.

Tre lag spelar inte alls, båda klubbarna som varit associerade med Florida Panthers var bland dessa, så Rodrigo Abols borde rimligen bli kvar här i Sverige, samtidigt som antalet spelarplatser i AHL kommer att vara mer begränsade än normalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *