Inför Skellefteå – Örebro 26/9

Inför Skellefteå – Örebro 26/9

Örebro gick segrande ur premiären mot HV71 efter att lagen turats om att leda matchen. Att Örebro till slut vann anser jag vara rättvist. HV71 drog på sig massor med utvisningar under matchen och det går bara inte om man ska vinna.

Nu väntar ett Skellefteå som är lite svårare att bedöma. HV71 har ett lag på papper som är som gjort för en topp-4 placering i tabellen medan Skellefteå bygger fortsatt sitt lag runt sina två härförare Joakim Lindström och Oscar Möller, men i år verkar man gjort ett bättre jobb med att stärka upp kring dem än på länge.

Det är framförallt Jonathan Johnson och Tyler Morley som sticker ut där och personligen tycker jag Oscar Nilsson var en spännande värvning på sikt. En mycket spelkunnig back som de plockade från Oskarshamn.

De har tappat Jonathan Pudas, Patrik Norén, Mantas Armalis, Anton Holm, Adam Petterson och Robin Alvarez. Armalis har ersatts med Arvid Söderblom. Han var utlånad från Frölunda till Tingsryd där han gjorde en fantastisk säsong.

Det är med andra ord inte ett lag som skiljer sig jättemycket från förra säsongen och det är ett ganska ungt lag. De är måhända lite trubbigare på backsidan nu i teorin, men där har Philip Broberg å andra sidan tagit ordentliga kliv. Bland forwards är det lite samma sak, men det beror då på om Morley och Johnson lyckas komma in i SHL.

Det är svårt att säga exakt hur bra de är. De är ett lag som har stor potential att överaska i tabellen, men samtidigt är nog ingen direkt förvånad om de hamnar i play-in. Jag ger Örebro goda chanser att ta poäng eller rent av vinna imorgon. Detta trots att Robin Kovacs stannar hemma eftersom han ska bli pappa vilken sekund som helst.

Matchen börjar 18.00 och sänds på Cmore Hockey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *