Skön seger i svängig match mot HV71

Skön seger i svängig match mot HV71

Som väntat tog Örebro ledningen i första perioden genom en rökare från blå av Gustav Backström och ännu mer väntat var det Stefan Warg som såg till att återta ledningen genom att kallt styra in Rasmus Rissanens slägga. Fullt normalt. Inget konstigt alls med det.

Örebro släppte till ett mål i boxplay när man inte lyckades rensa bort en puck från inre slottet och när Simon Önerud vände om och drog till var det inte mycket för Jhonas Enroth att göra tyvärr. Lite trist när boxplay varit en så stark spelform för Örebro tidigare.

Första perioden hade annars bra tempo, men det kändes som HV71 kanske hade lite mer tid i offensiv zon, men Örebro skapade mer när de var i zon och de lyckades lite bättre med sitt presspel.

I den andra perioden såg Örebro ut att komma ut bra, men HV71 vände på det snabbt och kunde kvittera matchen igen tidigt i perioden. Ett skott som letade sig igenom Enroth lite retligt. Han var nog inte helt nöjd med den räddningen.

Fem minuter fick Örebro till ett tryck mot HV71s mål som var riktigt jobbigt för HV-spelarna. Det blev rejält långa byten för ett gäng spelare, men de lyckades hålla ihop. De var nära att styra in pucken i egen kasse, men något mål blev det inte.

Aningen ologiskt var det istället HV71 som tog ledningen en stund senare när de styrde in ett backskott. Det skottet kan jag köpa att det letar sig in ändå även om det kändes bittert.

Det såg Örebro till att reda ut snabbt dock. Mathias Bromé gasade ifrån allt och alla, men istället för att skjuta lägger han pucken bak till Borna Rendulic som inte gör några misstag från nära håll. Riktigt läckert mål signerat Bromé.

En väldigt underhållande match så långt med bra tempo och två bra lag som vill mycket. Örebro aningen bättre spelmässigt också.

Örebro fick sedan chansen att spela fem mot tre i en och en halv minut, men trots bra lägen fick man inte in pucken. Örebro fortsatte skapa bra chanser i resten av powerplay-spelet och det ser lovande ut, men det blev ändå inget mål.

Istället gör HV71 igen ologiskt 3-4 på en ny styrning och det står sig perioden ut. HV71 tar över spelet något efter målet, men det jämnar ut sig mot slutet.

Tyvärr får man väl säga att det känns lite som att puckarna rinner igenom Enroth hittills. Han har inte levererat på en förväntad nivå såhär långt.

Tredje perioden börjar med fem minuter av två lag som tar ut varandra och följdes av lite mer än fem minuter powerplay för Örebro innan det till slut kom ett mål från Joonas Rask. Rask som nog var matchens bästa lirare så långt för Örebro. Han hade jobbat ihop till det målet helt enkelt.

Han var sedan med att spela fram till Borna Rendulic andra mål som gav Örebro ledningen med 5-4. Även detta mål i powerplay. Joonas Rask, framtida poängligavinnare?

Örebros vändning kändes fullt rättvis och det som fällde HV71 var tveklöst alla utvisningar. Det var verkligen massor av utvisningar. Att Örebro dessutom lyckades spela av de sista minuterna när HV71 tog målvakten på ett hyfsat bekvämt sätt kändes riktigt fint efter den svängiga matchen med en del mjuka mål emot.

Nu ska man väl inte gnälla på saker egentligen när laget vänt och vunnit, men Enroths insats var inte riktigt vad man väntade sig. Måla inte fan på väggen och spåna om jordens undergång nu, men just denna match var inte helt godkänd från hans sida.

Härnäst väntar match på lördag mot Skellefteå borta. Matchen börjar 18.00 och sänds på Cmore Hockey (huvudmatch!?). Innan den kan man se J20 spela mot HV71 hemma i Behrn Arena kl 12.00 och efter det spelar damerna 14.00 mot Sandviken hemma på Trängen (Det står Behrn Arena hos Swehockey, men det är fel).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *