Inför Växjö – Örebro 10/11

Inför Växjö – Örebro 10/11

Örebro Hockey åker till Kronobergs hufvudstad för att ta sig an Växjö Lakers. Jag hade för mig att Örebros bortaform var aningen svag, men de har faktiskt tre segrar och fyra förluster borta, och är fyra i bortatabellen med det. Nu är man ännu bättre hemma, men även Växjö är ett av SHL:s bästa hemmalag och har en bra trend som de säkert gärna förlänger.

Medan Örebro byggt mycket av sin framgång på en sprudlande offensiv har Växjö jobbat bakifrån med en tät defensiv. Senast lagen möttes lyckades Växjö sno åt sig en poäng genom ett snuskigt effektivt powerplay (inklusive ett självmål av Örebro) och skulle spelet se ut på ett liknande sätt borde Örebro ligga bra till för att ta fler poäng mot smålänningarna.

Växjö har genomfört lite förändringar i laget sedan förra mötet då Marcus Davidsson har skickats till Västervik och istället har man plockat in Andrew Calof. Med all respekt för Davidsson, som nog också trodde på ett större genombrott än det som skett, men Calof är en hyfsad uppgradering. Calof har två bra säsonger, även om den senare är den sämre av de två, bakom sig i KHL och borde ha mycket att erbjuda i SHL.

Kristian Näkyvä får äntligen spela i den rödvita tröjan igen och med skadan på Pilö kommer det givetvis lägligt. Vi får väl se hur mycket han spelar, men troliga är så klart att han bilder backpar med Rasmus Rissanen. Det är desto trängre bland forwards med alla tillgängliga och platser så det inte räcker till alla.

Jag gissar att man vill få igång Daniel Muzito-Bagenda och därmed vilar Elias Ekström. Linus Öberg kan också hänga lite löst som haft det lite tuffare efter en väldigt bra start på säsongen.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *