Abols, Bromé – slutet är nära?

Abols, Bromé – slutet är nära?

Camperna i NHL ska börja 17/11 är tanken och Mathias Bromé och Rodrigo Abols är båda här på lån från sina respektive NHL-klubbar, Detroit Red Wings och Florida Panthers. Att kalla Detroit för NHL-lag känns generöst i dagsläget, men det är en annan historia.

Några nya besked om vad som ska hända med spelarna har inte kommit och tiden är på väg att rinna ut. Det känns samtidigt som att NHL:s startdatum, 2021-01-01, fortfarande är uppe för diskussion och att de inte är beredda att köra en säsong om de inte kan spela 48 matcher, vilket blir tajt om man skjuter upp den mer än man redan gjort.

Det troliga är med andra ord att man börjar med camper nästa vecka och hoppas på det bästa. Framförallt för de lag som inte nådde slutspel och inte har spelat på evigheter, vilket inkluderar Detroit som missade slutspel med längder som får Jonathan Edawrds att bli avundsjuk.

De två spelarnas situationer är dessutom väldigt olika. Mathias Bromé borde i all rimlighet ta en plats i Detroit och spela i NHL härnäst, men Rodrigo Abols är i en mycket tuffare sits och han kommer troligen få finna sig agera djupspelare i AHL. Då kommer följdfrågan, kommer AHL ens att spela något denna säsong?

AHL-klubbarna är väldigt beroende av sin publik och säsongen är därför svår att över huvud taget genomföra utan den. De har redan skjutit fram starten till februari och det är nog inte omöjligt att hela säsongen ställs in. Borde det inte då ligga i allas intressen att Abols spelar här där han faktiskt får spela? Inklusive hans eget?

Med andra ord får nog Örebro tyvärr finna sig i att Bromé är förlorad, men Abols kan det finnas visst hopp om att man får behålla. Allt bestäms dock av deras nuvarande klubbar i Nordamerika och Örebro kan bara rätta sig efter det. Frågan är då hur klubben kommer att stå sig. Båda har varit väldigt bra såhär långt och att de försvinner kommer att märkas, något annat vore konstigt.

Det är inga små skor att fylla, men givetvis kan man alltid hoppas någon av de andra försöker göra just det. Frågan är vem eller vilka som ska göra det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *