Inför Växjö – Örebro 29/2

Inför Växjö – Örebro 29/2

Skottdag och match mot nytt Götalandslag. Årets stora besvikelse Växjö står för motståndet, men om ni kommer ihåg siffrorna från formkollen är det två lag som har sjukt lika formsiffror. Det är knappt någonting som skiljer lagen åt. Tyvärr är det inga bra siffror utan det är två av formtabellens bottenlag som drabbar samman.

Medan Växjö har en play-in-plats att spela för, de jagas av Brynäs, har Örebro en direktplats till kvartsfinalerna på spel. Ett mycket troligt scenario är annars att just dessa två lag möts i en play-in-serie om bara några veckor.

Örebro har Rasmus Rissanen avstängd för ett oavsiktligt pungslag, men annars ser det ut som fullt lag. Utöver Näkyvä så klart.

Växjö verkar få tillbaka förre Örebro-backen Peter Andersson till laguppställningen.

Alla tidigare möten har slutat i hemmasegrar, men denna match är helt öppen. Jag räknar inte med mycket till skönhockey, men blir det en grismatch med mycket gruff är jag rätt trygg med att Örebro stökar bättre och i stort har spelat med en bättre inställning än Växjö gjort under säsongen.

Sedan räcker det inte att bara försöka, det ska gudarna veta att man fått se från första parkett, utan det gäller också att sätta pucken i mål. Växjös spetsspelare har inte levererat, men det har Örebros gjort. Jag hoppas det också visar sig idag.

Matchen börjar 18.00 och jag lider som vanligt med de som får stå i plastbunkern på plats. Kanalen är Cmore Hockey för oss som inte är fullt så masochistiska av oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *